Cum a fost păcălită o româncă de un bărbat întâlnit pe internet. L-a crezut orbește până a rămas fără bani în cont
O româncă plecată la muncă în străinătate a ajuns să fie înșelată de un presupus iubit, pe care-l cunoscuse pe internet. Femeia a fost orbită de dragoste și i-a crezut toate minciunile, până a rămas fără bani în cont. Bărbatul i-a promis „un viitor împreună”, iar ea a mers pe încredere. Nici prin cap nu-i trecea ce avea s-o aștepte!
O româncă a plecat peste hotare pentru un trai mai bun. A cunoscut pe internet un bărbat, care i-a cheltuit toți banii, de-a lungul anilor. A vorbit cu el pe internet, l-a crezut, fără să se gândească ce avea să pățească. Pentru naivitatea ei, românca a scos din buzunar 14.000 de euro. În zadar a încercat apoi să-i recupereze. După ce și-a dat seama că a fost înșelată, femeia a mers de urgență la autorități și le-a cerut ajutorul.
„Și-a bătut joc de mine”, a spus femeia, conform ziare.com.
Individul „îi cerea constant diverse sume de bani, fie cu titlu de împrumut, fie pentru a cumpăra obiecte pentru casă, fie, pur și simplu, pentru că avea nevoie”. L-a crezut orbește până a rămas cu conturile goale.
„Evident, nu am putut crede că mă minte, câtă vreme îmi spunea mereu ce face cu banii, că investește în imobil tocmai pentru a avea unde să locuim împreună”, a mai spus aceasta.
Pe de altă parte, individul susține că nu a fost vorba despre o iubire între ei, ci doar despre prietenie. Chiar și așa, conversațiile de pe Messenger contrazic spusele bărbatului. Acesta le-ar fi spus oamenilor legii că a folosit banii respectivi s-o plimbe cu mașina, atunci când venea în țară.
Femeia și-a căutat dreptatea în instanță
Acum, păgubașa vrea să-și recupereze banii în instanță. Inițial, Judecătoria Câmpeni i-a dat dreptate, însă, ulterior, în apel, Tribunalul Alba a respins acțiunea ei. Motivul ar fi că cei doi nu au încheiat un contract de împrumut.
„Transferurile bancare efectuate pe numele apelantului nu pot constitui o probă suficientă pentru dovedirea contractului de împrumut, cu atât mai mult cu cât sumele virate sunt cuprinse între 50 şi 300 de euro, au fost trimise pe parcursul a mai mulţi ani şi nu cuprind nicio referință cu privire la natura sumelor virate. Întrucât în speţă nu a fost dovedită încheierea unui contract de împrumut între părţi, Tribunalul, va admite apelul declarat, va schimba în parte sentința atacată şi rejudecând în aceste limite va respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamantă”, se arată în decizia instanţei.