Întreaga viață a Irinei Loghin a fost închinată cântecului tradițional românesc. Nu degeaba este supranumită ”Regina muzicii populare”. Încă de la cea mai fragedă vârstă, Irina Loghin a fost instruită să cânte în cor alături de frații și surorile sale. Tatăl, însă, este cel care a pus bazele artistice în sufletul interpretei de muzică populară.
Deși nu era cântăreț de meserie, tatăl Irinei Loghin avea un glas cum rar întâlnești în ziua de azi. Acest har de la Dumnezeu nu l-a ținut doar pentru el, întrucât le-a împărtășit copiilor săi tehnici vocale impresionante.
Irina Loghin a fost, însă, singura care a luat în serios această practică și, datorită dorinței sale arzătoare de a cânta, interpreta și-a creat un renume în lumea folclorului. Vocea inegalabilă a Irinei Loghin nu a fost singura moștenire de familie.
De la mama sa, cântăreața a luat tot ce este mai bun. Umorul, modestia și corectitudinea sunt printre puținele calități ale Irinei Loghin, pe care le-a dobândit din latura maternă. Deși anii au trecut, dorul de părinți nu a dispărut din sufletul artistei.
Irina Loghin poartă toată recunoștința familiei sale, cea care, de altfel, a consacrat-o. Datorită părinților săi, cântăreața de folclor și-a descoperit pasiunea pentru muzică și a scris, astfel, istorie în lumea folclorului românesc.
„Tot timpul o simt și pe mama și pe tata. Tata avea o voce foarte frumoasă, cânta pe note. Avea un diapazon și cu el își lua tonul. Făcea cor cu noi, cu cei 6 copii.
Seara când venea de la serviciu, ne învăța să cântăm pe terțe. Avea o ureche senzațională. De la mama am moștenit în primul rând corectitudinea.
Ea m-a învățat cum să fac atmosferă cu toți cei care mă întâlneșc. Era foarte haioasă și modestă”, a povestit Irina Loghin într-un interviu acordat lui Dan Negru.
(CITEȘTE ȘI: S-a aflat rețeta! Cum se prepară celebra omletă din 3 ouă a Reginei Elisabeta a II-a + cele 2 ingrediente ciudate folosite)