Cum a ajuns Varful Gugu, “muntele care dispare”, sa fie considerat unul din punctele energetice esentiale ale Terrei !

De: Cancan
Publicat: 02/01/2015 | 12:10

In apropiere de Masivul Retezat, Muntii Godeanu sunt inconjurati de trei regiuni ale Romaniei, cu o puternica incarcatura istorica, Banatul, Transilvania si Oltenia. Aici se gaseste unul din cele mai inalte varfuri din tara, cu o altitudine de 2291 metri. Arheologii au gasit aici vestigii ale civilizatiei dacice, iar cercetatorii fenomenelor paranormale considera ca locul este puternic incarcat energetic.Specialistii au remarcat acolo si prezenta misterioaselor fulgere globulare.

Peisaj superb in Masivul Godeanu

Muntele lui Zamolxe

Legendele vorbesc despre locasul sfant al zeului in care credeau dacii, Zamolxe, astfel ca muntele a fost venerat, in vechime de stramosii nostri. Din acest motiv, legendele spun ca acolo s-ar afla ascunse comori dacice, si chiar Decebal si-ar fi pastrat acolo o buna parte din tezaur, iar asta ii atrage permanent pe cei care vor sa se imbogateasca peste noapte. Localnicii vorbesc insa cu teama despe aceasta zona, povestind ca aici s-ar petrece adevarate fenomene paranormale. Mai exact, cateva ore pe zi, in anumite perioade care insa nu se repeta la intervale de timp egale, muntele nu mai poate fi vazut, pur si simplu dispare, si nu din cauza cetii!

Situatii stranii au atras cercetatorii fenomenelor paranormale

“Gugulanii” si cercetatorii, uimiti de fulgerele globulare

Localnicii sunt cunoscuti ca si „gugulani“, si sunt renumiti pentru longevitatea lor, Varstele record la care ajung sunt puse pe seama zonei misterioase în care locuiesc si a încarcarii energetice mari.

Aceasta este „harta” muntilor

Pentru a ajunge pe Varful Gugu, trebuie sa te pregatesti pentru o zi întreaga de mers. Se porneste din zona Campusel, catre izvoarele Jiului de Vest, iar de acolo se urca panta spre saua Paltinul, varful Paltinul, catre Platoul Borascu. De aici, mai este doar un „pas“ catre varful Gugu, care este cel mai înalt varf din Muntii Godeanu.Multi dintre turistii veniti în zona sustin ca au vazut varful disparand sau ca au vazut explozii de lumina tasnind chiar din munte. La începutul anilor 90, au aflat si cercetatorii despre misterele Gugului si au venit în zona. La finalul expeditiei, au declarat ca au vazut luminile, care „au furat” varful spre cer si nu au putut dormi deloc din cauza unor „energii inexplicabile”, spun pasionatii de misterul varfului. Luminile erau de fapt, fulgere globulare

Nu se stie exact cum se produc fulgerele globulare

Jules Verne l-a descris fara sa-l vada

Toti cei care au incercat sa dezlege misterul s-au confruntat cu fenomene stranii. Oamenii de stiinta nu au putut petrece mai mult de doua trei zile pe munte, expeditia punandu-si amprenta pe psihicul lor.
Oamenii s-au confruntat cu stari nemotivate de spaima, senzatii de sufocare, aveau impresia ca sunt priviti. Au aparut din nou acele explozii luminoase în varf. Pe acea vreme nu existau aparate digitale, iar inregistrarile video se faceau cu camere de filmat pe role de film. Nimeni insa nu a putut explica de ce nu s-a imprimat nimic pe pelicula, din cateva ore de înregistrare.
Varful Gugu a aparut de mai multe ori in literatura de specialitate, dar si in beletristica. Autorii lucrarilor il considera una din zonele importante energetice a Pamantului, fiind amintit si de Victor Kernbach în lucrarea sa „Enigmele miturilor astrale”, care spune ca acest varf este centrul unuia dintre „punctele energetice esentiale” ale Planetei. Varful Gugu a fost descris si de Jules Verne în romanul sau „Castelul din Carpati”. La fel ca in toate lucrarile sale, Jules Verne a descris cu exactitate locurile, fara ca vreodata sa fi calatorit acolo !
 

CITESTE SI: Unul dintre cele mai vechi mistere ale omenirii a fost elucidat! Uite ce este de fapt LEGENDARA CREATURA

Misterele piramidei din Pitesti! Ce lucruri BIZARE se intampla in monumentul ramas in paragina!

(M.N.)