Cum a ajuns un copil de 11 ani în închisoare. Poliția nu l-a iertat: „Spune că a fost o glumă”

Publicat: 18/09/2024 | 15:05

Un incident tulburător petrecut recent în Statele Unite a stârnit îngrijorare în rândul autorităților și al comunității. Un băiat de 11 ani din Volusia County, Florida, a fost arestat după ce și-a amenințat colegii de școală, susținând că deține un depozit de arme și că intenționează să comită un atac.

Copilul, Carlo „Kingston” Dorelli, a distribuit colegilor un videoclip în care prezenta diverse arme, inclusiv arme de tip airsoft, cuțite și săbii, iar ulterior a declarat că are o „listă cu crime”, pe care se aflau numele mai multor persoane din două școli diferite. În urma acestor afirmații, poliția a intervenit prompt și a confiscat toate armele din posesia sa. Tânărul a fost acuzat de amenințare cu un atac armat în masă, infracțiune gravă care în Statele Unite poate atrage consecințe legale serioase chiar și la o vârstă atât de fragedă.

„El a scris o listă de nume și ținte. El spune că totul a fost o glumă”, spune poliția, conform Observatornews.ro

Citește și: UN ATAC MASIV AL RUȘILOR ASUPRA UCRAINEI A FĂCUT ZECI DE VICTIME. REACȚIA SECRETARULUI GENERAL AL NATO: „FAC APEL LA TOȚI ALIAȚII…”

Un copil de 11 ani a ajuns la închisoare

Cazul lui Dorelli vine pe fondul unui val de incidente similare petrecute în ultimele zile în alte părți ale țării, ridicând întrebări serioase despre siguranța în școli și despre impactul pe care armele și violența îl au asupra tinerilor. În orașul Foley, Alabama, doi adolescenți au fost arestați vineri, după ce au postat amenințări teroriste pe rețelele de socializare. Aceste amenințări au fost făcute la doar câteva zile după ce un profesor a auzit un elev discutând despre o armă, determinând autoritățile să închidă temporar școala respectivă ca măsură de precauție.

Între timp, la Indianapolis, doi tineri, în vârstă de 12 și 15 ani, au fost reținuți în cazuri separate, fiind acuzați că au lansat amenințări similare la adresa școlilor lor. Aceste incidente au avut loc în aceeași zi, amplificând tensiunea în rândul părinților și al comunității locale, care se întreabă cum pot preveni astfel de comportamente periculoase în rândul copiilor.

Autoritățile din toate regiunile afectate au transmis mesaje clare prin intermediul presei, subliniind că orice amenințare de violență este tratată cu maximă seriozitate, indiferent de vârsta celor implicați. Într-o perioadă în care atacurile armate în școli au devenit o preocupare națională, legislația americană se dovedește tot mai dură față de orice tentativă de a amenința siguranța publică, chiar și atunci când este vorba de elevi care poate nu înțeleg pe deplin gravitatea faptelor lor.

Citește și: O AMERICANCĂ STABILITĂ ÎN ROMÂNIA NU VREA SĂ SE MAI ÎNTOARCĂ ÎN SUA. DE CE E MAI BINE LA NOI ÎN ȚARĂ: „MĂ SIMT ÎN SIGURANȚĂ”