Cum a ajuns Gigi Becali vedetă pe History Channel. Omul de afaceri a apărut în documentarul „Enigmele României”
În cursul zilei de duminică, 29 octombrie, la History Channel a debutat un nou serial documentar. Acesta se numește „Enigmele României”, este regizat de Marin Dinescu, iar povestitor este actorul Marcel Iureș. De altfel, primele două episoade au fost dedicate minunilor din „satul lui Petrache Lupu” și „jafului secolului” de la Muzeul Brukenthal din Sibiu. Printre cei care au vorbit în cadrul documentarului se numără Gigi Becali și asile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române. Detaliile se află mai jos, în articol.
La History Channel a debutat un nou serial documentar, și anume „Enigmele României”. În cursul serii de duminică, 29 octombrie, telespectatorii au putut urmări primele două episoade ale documentarului. Povestitor este actorul Marcel Iureș, iar regizorul acestui documentar este Marin Dinescu. Pentru acest documentar au oferit declarații Gigi Becali, patronul FCSB, și Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române. În primele două episoade ale documentarului s-a discutat despre minunile din „satul lui Petrache Lupu” și „jaful secolului” de la Muzeul Brukenthal din Sibiu.
De menționat faptul că fiecare episod are câte 20 de minute, iar producția conține șase episoade. Fiecare dintre acestea are un subiect dedicat – o enigmă a țării noastre. Primul subiect abordat a fost cel al „jafului secolului” de la Muzeul Brukenthal din Sibiu. Este vorba despre un incident petrecut în anul 1968. Deși securitatea era la un nivel înalt, s-au furat 8 tablouri care, ulterior, au fost scoase din țară. Nimeni nu cunoaște cum a putut să se întâmple acest lucru, păstrându-se o adevărată enigmă de 55 de ani. Patru dintre aceste tablouri au fost găsite în SUA. Au fost recuperate.
Minunea de la Maglavit, episodul din documentarul de pe History Channel în care apare și Gigi Becali
Cel de-al doilea episod de 20 de minute a avut în prim-plan minunea de la Maglavit – un cioban oltean a susținut că l-a văzut pe Dumnezeu. Totul se întâmpla în anul 1935. Atunci, peste două milioane de cetățeni au mers la Maglavit, pentru a lua contact cu Dumnezeu. Ciobanul Petrache Lupu, surdo-mut, începuse să vorbească în fața mulțimii, după ce a pretins că l-a văzut pe Dumnezeu. Tot atunci, pelerinajul a fost profitabil, strângându-se bani din donații. Mulți oameni au susținut că, odată ce au mers la Maglavit, s-au vindecat de boli. Totuși, minunea aduce la „pachet” întrebări ale căror răspunsuri ar putea dezlega enigmat – unde sunt banii, iar minunea a fost reală?
Despre minunea de la Maglavit a vorbit Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR. De altfel, și Gigi Becali apare în documentar, patronul FCSB fiind cel care a investit în ridicarea bisericii.
„Mi s-a spus să mă duc la Maglavit, acolo unde s-a arătat Dumnezeu pe pământul României”, a spus Gigi Becali, în documentar. De altfel, latifundiarul din Pipera a finalizat ridicarea bisericii, investind o sumă uriașă. Patronul roș-albaștri a mărturisit la cât s-a ridicat investiția: „2.000.000 de euro”.
De altfel, și Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, a oferit declarații, conform paginademedia.ro: „Se spune în Scriptură că pe Dumnezeu nu-l poate vedea nimeni, Dumnezeu nu a fost văzut niciodată. Această afirmaţie rămâne absolut riguros în picioare, pentru că pe Dumnezeu în sine, ca fiinţă total transcendentă, omul nu-l poate vedea, deoarece este inaccesibil percepţiei umane, dar teofaniile sunt manifestări ale acestei fiinţe, care poate lua, uneori, contur vizibil. Este ceea ce s-a întâmplat şi în cazul lui Petrache Lupu, care, în vara anului 1935, este martorul unei teofanii”.