Cu un pas mai aproape de vaccinul anti-COVID! Companii din SUA, China și UK derulează teste pe medicii din Brazilia
Epidemia de coronavirus acaparează, din nou, multe țări, iar singura speranță pentru a elimina virusul pare să fie descoperirea cât mai rapidă a unui vaccin. În acest context, guvernul brazilian a permis firmelor din UK, SUA și China să efectueze studii ale vaccinurilor anti-COVID pe cetățenii săi.
Acest lucru vine cu speranța că Brazilia poate obține o producție locală mai rapidă a unui eventual antidot, scrie CNN. Astfel, în Sao Paulo 5.000 de lucrători din domeniile cele mai expuse unei posibile infectări s-au înscris pentru testele vaccinului dezvoltat de Universitatea Oxford și producătorul AstraZeneca. (CITEȘTE ȘI: SITUAȚIE DRASTICĂ ÎN VIETNAM! SE EVACUEAZĂ UN ÎNTREG ORAȘ, DUPĂ CE AUTORITĂȚILE AU DEPISTAT TREI CAZURI DE COVID-19)
La fel au făcut și medici din prima linie, care s-au înscris într-un test de faza a treia a eficacității vaccinului. De asemenea și firma chineză Sinovac a început testele săptămâna trecută în Sao Paulo, iar pe același traseu pare să vină și gigantul american pharma Panner, care va începe testele în curând.
„A te oferi voluntar este un act de dragoste”
Printre cei 5.000 de voluntari din sistemul medical care s-au înscris pentru ultimele teste ale vaccinului dezvoltat de Universitatea Oxford se află și medicul stomatolog Denise Abranches. Acesta și-a dorit să devină voluntar pentru că din prisma meseriei este expus în permanență, dar și pentru a ajuta. (VEZI ȘI: ANUNȚUL FĂCUT DE LUDOVIC ORBAN! MASCA AR PUTEA DEVENI OBLIGATORIE ÎN SPAȚIILE DESCHISE ȘI AGLOMERATE)
„A te oferi voluntar este un act de dragoste, a dona un pic din tine oamenilor. Am vrut în mare parte să ajut, iar studiul vaccinului are nevoie de oameni ca noi, cu risc ridicat de contaminare.”, a spus Abranches, pentru CNN.
În Brazilia, coronavirusul continuă să facă ravagii. Doar săptămâna trecută au fost raportate peste 50.000 de cazuri noi de Covid-19. Iar în prezent, numărul total de persoane infectate cu virusul COVID-19 a ajuns la 2,5 milioane.