Este jumătatea sezonului estival, iar stațiunile de la malul mării sunt pline cu turiști care vin să își petreacă vacanțele. În unele dintre zonele populare ale litoralului românesc, însă, oamenii sunt nemulțumiți de cum se prezintă plajele. De exemplu, ce se întâmplă în stațiunile Saturn, Venus sau Cap Aurora?
Este vară, motiv pentru care mulți români aleg să își petreacă vacanțele în stațiunile de la malul Mării Negre. Însă, pe lângă prețurile ridicate pe care le suportă turiștii în spațiuni, aceștia se confruntă și cu o altă problemă care ar putea să se transforme într-un pericol pentru sănătate. Mai multe plaje din sudul litoralului românesc sunt pline cu alge putrezite.
Vezi și AMENDĂ URIAȘĂ DACĂ FACI ASTA PE PLAJĂ! LA CE TREBUIE SĂ FIE ATENȚI TURIȘTII DE PE LITORALUL ROMÂNESC
Citește și RISCURILE LA CARE SE SUPUN ROMÂNII PE LITORAL. ANPC A FĂCUT DESCOPERIRI ȘOCANTE ÎN RESTAURANTE
Mai mulți turiști s-au plâns de modul în care arată mai multe plaje din sudul litoralului românesc. Mai mult decât atât, tot într-una dintre stațiunile din zona respectivă, turiștii au semnalat și apariția mai multor reziduuri petroliere. Stațiunile Saturn, Venus sau Cap Aurora sunt câteva dintre cele care au fost invadate de algele care, deja, au intrat în putrefacție.
„N-am mai fost la noi la mare de 18 ani. Am revenit, dar cred că e ultima oară. Nu ne așteptam să găsim așa mizerie”, a mărturisit un turist.
Vezi și PLAJĂ GRATIS, ÎN ROMÂNIA! AICI POŢI VENI FĂRĂ SĂ DAI UN LEU, SUNT HECTARE DE PLAJĂ
Pe de altă parte, medicii trag un semnal de alarmă și susțin faptul că algele putrezite ar putea crea un mediu propice pentru dezvoltarea unor boli infecțioase.
„Apariția lor într-o cantitate foarte mare pe plajele de pe litoralul nostru în condițiile acestea climaterice determină descompunerea lor și, practic, creează un mediu propice pentru dezvoltarea diverselor boli infecțioase. Ele însele nu reprezintă un pericol, acumularea lor în cantitate mare poate să reprezinte o problemă. Ar putea fi transmise o serie de boli cutanate, boli gastrointestinale”, a transmis un medic infecționist, arată stirileprotv.ro.
Sursă foto: Pixabay, captură video Pro TV