Cu ce alcoolemie a fost prins un șofer din România. Polițiștii au făcut public rezultatul etilotestului
Polițiștii au făcut public rezultatul etilotestului unui șofer din România pe care l-au prins băut la volan. Însă au făcut acest lucru într-un mod aparte!
Polițiștii l-au oprit pe un șofer din România și nu mică le-a fost mirarea când l-au pus pe bărbat să sufle în etilotest. Șoferul ”buclucaș” avea o alcoolemie de 0,77 pur în aerul expirat. Iar polițiștii au făcut public rezultatul etilotestului într-un mod aparte care a stârnit hohote de râs în rândul internauților. (CITEȘTE ȘI: UN TÂNĂR DE 16 ANI DIN OLT ESTE CĂUTAT DE POLIŢIŞTI. S-AU TRAS MAI MULTE FOCURI DE ARMĂ)
”Momentul ăla când aștepți 3 șeptari la aparate și tu prinzi doar doi, ca un ghinionist ce ești
”Lasa ca i-ati dat voi speciala”, ”La 3 septari era deja pe lumea cealalta”, ”În sânge a luat 5 septari”, ”Sigur a prins 2 linii de prune”, au fost câteva dintre comentariile internauților.
Cele mai multe dintre accidente se produc pe fondul consumului de alcool
Practic, o alcolemie de până la 0,40 mg/ litru alcool pur în aerul expirat se sancţionează cu amendă de la 21 la 50 de puncte şi suspendarea permisului pentru 6 luni. Dacă ai băut mai mult, atunci poţi ajunge şi stă după gratii până la 5 ani. (VEZI ȘI: SCANDAL MONSTRU ÎNTR-UN SPITAL DIN ROMÂNIA! PAZNICUL, SNOPIT ÎN BĂTAIE, SALVAT DE POLIȚIȘTI VIDEO)
Dacă ajungi în această situaţie eşti obligat să mergi la spital, însoţit de poliţist, pentru recoltarea de probe biologice. Este important să ajungi acolo cât mai repede. Dacă nu, se poate stabili retroactiv, aşa că oricum nu scapi de corvoadă asta. Oamenii legii au nevoie de concentraţia exactă de alcool în sânge, iar pentru asta ţi se recoltează probe biologice.
În cazul în care îmbibaţia alcoolică este egală sau peste 0,40 g/l alcool pur în aerul expirat (minim 0,80 g/l alcool pur în sânge), fapta constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă penală. În această situaţie şoferul este condus obligatoriu la un spital unde îi sunt recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Doar rezultatul oficial al analizei de sânge realizat la o unitate medicală este probă de incriminare penală în instanţa de judecată.
Alcoolemia şi timpul în care această se elimină în cazul unei persoane de 70 de kilograme, dacă a consumat:
– 100 ml votcă – 0,45 grame alcool pur la mie, care se elimină în 3 ore;
– 100 ml palincă – 0,64 grame alcool pur la mie, care se elimină în 4 ore şi 10 minute;
– 100 ml lichior de 30 grade – 0,34 grame alcool pur la mie, care se elimină în 3 ore şi 10 minute;
– o bere de 500 ml – 0,20 grame alcool pur la mie, care se elimină în maxim 2 ore;
– 1 litru de vin – între 1,02 şi 1,37 grame alcool pur la mie, în funcţie de tăria vinului, care se elimină între 7 ore şi 9 ore.