Români sunt așteptați să deguste și să cumpere bunătăți tradiționale de la Târgul de Crăciun organizat în Curtea Ministerului Agriculturii din București. Evenimentul se desfășoară în perioada 19-22 decembrie 2023. Vezi câți lei te costă dacă vrei să pui pe masa de Crăciun produse locale: cârnați, cașcaval și slănină.
Producătorii locali pun la vânzare o gamă variată de produse tradiționale românești specifice Crăciunului. De la smântână, slănină, caș, tobă, caltaboș, jumări, mușchi afumat, pește, până la gemuri, siropuri, dulcețuri, cozonac, prăjituri, legume, fructe de sezon și miere. Organizatorii au pus la dispoziția vizitatorilor și o zonă dedicată celor care sunt în căutarea cadourilor. Meșterii populari vin în întâmpinarea românilor cu o gamă variată de produse ce pot fi oferite în dar celor dragi.
Târgul de Crăciun din curtea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării, organizat cu sprijinul Asociației Produse de Cluj – cu participarea membrilor din cadrul Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale din România (FNPPTR), se va desfășura timp de 4 zile în perioada 19-22 decembrie 2023 în intervalul orar 09:00-19:00. Pe 22 decembrie, programul va fi de la 09:00 la 14:00. Producătorii locali au scos la vânzare produse agroalimentare românești specifice Crăciunului și produse recunoscute pe schema de calitate europeană (IGP), printre care se numără Telemeaua de Sibiu, Magiun de prune Topoloveni și Plăcinta dobrogeană.
Organizatorii și producătorii locali de la târgului de Crăciun din curtea Ministerului Agriculturii din București se laudă cu prețuri accesibile, pentru aproape toate buzunarele. Astfel, un kilogram de cârnați tradiționali de oaie costă 60 de lei, iar cârnații tradiționali de casă se vând cu 45 de lei/kg. Slănina țărănească se vinde cu 45 lei/kg, în timp ce un kg de cașcaval costă 65 de lei.
”În preajma sărbătorilor de iarnă, timp de patru zile, MADR își va deschide porțile pentru a găzdui o expoziție cu vânzare de produse agroalimentare românești. Acest eveniment constituie un bun prilej de a face cunoscute tradițiile și obiceiurile culinare naționale, de a promova valorile populare românești autentice, transmise din generație în generație. Vă invit să încurajăm producătorii autohtoni, cumpărând românește de la acești oameni harnici și muncitori care știu să ducă mai departe datinile prin realizarea de produse cu gust, ca odinioară, a declarat Florin-Ionuț Barbu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, într-un comunicat transmis de MADR.
Citește și: CÂȚI LEI A DAT O BUCUREȘTEANCĂ PENTRU O STICLĂ MICĂ DE APĂ PLATĂ, LA TÂRGUL DE CRĂCIUN DIN BUCUREȘTI