Cu câți lei a ajuns să se vândă un singur mic, la „împinge tava” în Mamaia. Cum a reacționat un turist când a văzut prețurile
Prețurile au explodat în plin sezon estival! Românii care și-au planificat vacanța pe litoralul românesc au fost surprinși de creșterea semnificativă a prețurilor. În ciuda bugetelor pregătite în avans pentru a face față cheltuielilor, turiștii au constatat că tarifele pentru cazare, mâncare și închirierea șezlongurilor au crescut considerabil față de anul trecut. Iată cât costă un mic și o porție de cartofi prăjiți la „împinge tava”, în Mamaia!
Mulți dintre cei care au optat pentru unitățile de tip „împinge tava” au fost șocați de prețurile mari pentru preparatele simple. De exemplu, un mic și o porție de cartofi prăjiți costă mult mai mult decât se așteptau turiștii, reflectând scumpirile generalizate din stațiunile de la malul Mării Negre. Un turist ce se plimba prin stațiune a distribuit prețurile pe pagina sa de Facebook.
Citește și: CÂT A AJUNS SĂ COSTE O PUNGĂ DE ZAHĂR PE LITORALUL ROMÂNESC. PREȚUL A ȘOCAT ȘI AUTORITĂȚILE APC
Conform datelor furnizate de Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT), prețul unui sejur pe litoralul românesc a crescut în medie cu 500 de lei comparativ cu vara anului 2023. Această majorare semnificativă a fost resimțită de turiști în toate aspectele vacanței lor.
De la 1 iulie, prețurile pe litoralul românesc au „explodat”, afectând atât costurile de cazare, cât și cele ale mâncării. În această atmosferă de scumpiri, mulți turiști au fost nevoiți să-și refacă bugetul pentru vacanță. Un exemplu este o autoservire din Mamaia, care a devenit subiect de discuție în mediul online.
În stațiunea Mamaia, prețurile pentru mâncare au atins cote extrem de ridicate, reflectând o realitate greu de ignorat pentru turiști. Un mic, un aliment popular și simplu, ajunge să coste 7 lei bucata. Cartofii prăjiți ajung la 70 de lei kilogramul, iar ciupercile la 100 de lei kilogramul. Chiar și legumele nu fac excepție: ardeii copți tot la 70 de lei kilogramul. Când vine vorba de carne, prețurile sunt și mai șocante, toate produsele din carne se învârt la 140 de lei kilogramul.
Un turist român, surprins de prețurile exagerate, a decis să împărtășească experiența sa pe pagina sa de Facebook. Acesta a fost șocat de contrastul dintre prețurile generale din stațiune și cele de la această autoservire. Postarea sa a atras rapid atenția și a generat numeroase reacții.
„Exagerat de scump. Mi-ar trece pofta.Aşa ajung unii bogaţi.”, „Preturi de tenerife…..jeapca pe fata….nu e prost ala care cere ala care da…..dezgustător”, „De vină sunt cei ce cumpără.Daca mergeai la împinge tava prin constanta nu mai aveau ei clienți și prețuri că astea”, sunt doar câteva dintre comentariile internauților.
This browser does not support the video element.