Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Atestată în 1324, Cetatea Rupea se află în punctul-cheie care leagă Moldova, Transilvania și Muntenia
România este o țară plină cu locuri frumoase! Milioane de turiști vin anual pe meleagurile noastre pentru a descoperi adevăratele comori. Cetatea Rupea este situată în orașul cu același nume, are o istorie lungă în spate, fiind o escapadă ideală de vizitat la sfârșit de săptămână. Un bilet de intrare la acest obiectiv turistic are un preț mic! Câți bani trebuie să scoată din buzunar vizitatorii?
Există un oraș în România plin de istorie, care a devenit un obiectiv turistic important. Cetatea Rupea este localizată în orașul cu același, în județul Brașov. În 1324, cetatea a fost atestată drept cadastru regal, iar din secolul al XV-lea a început să fie sub administrarea comunității săsești, ajungând să fie refugiu. Până în sec. al XVII-lea Cetatea Cohalmului, așa cum a fost denumită, a fost extinsă. Are o așezare strategică și ajută la îmbinarea drumurilor care leagă Transilvania, Moldova și Țara Românească prin pasurile sud-estice.
Cetatea Rupea poate fi vizitată cu doar 10 lei
Cetatea Rupea este vizitată adesea de turiști, fiind o escapadă ideală pentru cei care vor să se bucure de un weekend la munte. Se poate ajunge cu mașina ori cu trenul, fiind situată la 63 de kilometri distanță de Brașov și 50 de kilometri față de Sighișoara. Biletul de intrare costă 10 lei pentru adulți, 5 lei pentru elevi/copii cu vârsta până la 18 ani, 8 lei pentru grupuri de adulți, 4 lei pentru grupuri școlare.
CITEȘTE ȘI: ORAȘUL DIN ROMÂNIA UNDE UN APARTAMENT CU DOUĂ CAMERE COSTĂ DOAR 4000 DE EURO. ANUNȚUL A APĂRUT PE OLX
Cetatea Medievală Rupea este construită pe un masiv de bazalt, fiind o cetate țărănească, cu patru zone întărite cu turnuri poligonale. Cu timpul, formațiunea medievală a fost modificată. Au fost adăugate două curți interioare și trei turnuri de apărare. Este construită pe trei incinte:
- cetatea de sus este cea mai veche construcție. A fost ridicată pe ruinele davei dacice.
- cetatea de mijloc, unde au fost ridicate Capela și Turnul Cercetașilor
- cetatea de jos, construită în secolul al XVIII-lea.
Printre activități și lucrurile de văzut la Cetatea Rupea sunt Cetatea de Sus, Cetatea de Mijloc, Cetatea de Jos, Turnul Porții, Turnul Slăninii, Fântâna, Poarta spre Cetatea de Mijloc, Turnul Ungrei. Pe lângă astea, se pot vizita și alte obiective turistice: Turnul Cercetașilor, Capela, Turnul Pulberăriei, Camera Scaunului, Căsuțele, Căsuța din vârf.