CTP, declarații controversate despre moartea lui Petrică Mâțu Stoian: ”Lumea e bucuroasă că domnul Mâțu a murit”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a făcut o serie de declarații la TV, după moartea solistului Petrică Mâțu Stoian. Cântărețul de muzică populară a murit la vârsta de 61 de ani, în data de 6 noiembrie.
Petrică Mâțu Stoian s-a stins din viață sâmbătă seara, în data de 6 noiembrie 2021, pe patul de spital. Bărbatul ajunsese în stare gravă la ATI. În urmă cu două săptămâni, bărbatul a filmat, alături de colegii săi de breaslă, ediția care va putea fi văzută de Revelion, dar nimic nu prevestea nenorocirea. Potrivit medicilor, bărbatul suferea de bronhopneumonie post COVID şi cu stare septică. De câteva zile, artistul se afla în tratament post-COVID la o clinică privată din Caraș-Severin, cu o terapie hiperbară. Petrică Mâțu Stoian era imunizat cu ambele doze de vaccin împotriva noului coronavirus. În trecut, bărbatului i-a fost extirpat un rinichi și a fost sub tratament timp de un an.
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a făcut o serie de declarații la TV, după moartea lui Petrică Mâțu Stoian.
”Așa se face că știrea săptămânii nu este domnul Cîțu, ci este domnul Mîțu. Domnul Mîțu care a murit. A murit în spital, fapt trist, se investighează cazul, o să vedem dacă este vorba de malpraxis acolo, dacă este vorba de o măsură medicală neprofesionistă (…). Deși domnul Cîțu este mort politic în momentul de față. Lumea este interesată, pentru că, de fapt, mai mult sau mai puțin subconștient, oamenii au un sentiment de ușurare cumva, un sentiment nemărturisit, subconștient, acolo zace, în adâncul ghețarului freudian, jos, un sentiment de „bine că i se poate întâmpla și unui ins de felul acesta”. Oamenii aceștia cu vizibilitate mare de obicei au și bani mai mulți, au o situație materială mai bună decât simplul cetățean și atunci există o bucurie, acolo, ascunsă undeva înlăuntrul omului, că iată, și ăstuia i se poate întâmpla, nu e ferit de moarte, și cumva asta îl mai ogoiește pentru viața lui care e departe de a fi atât de strălucitoare și de plină ca a unei vedete”, a spus gazetarul.
Cristian Tudor Popescu: ”Și aici e o bucurie interioară: uite, domnule, ăla a murit, îl știam eu demult, și eu trăiesc!”
”Dacă trecem la domnul Cîțu, suntem în ceea ce se cheamă ferpar, așa se numea rubrica de la România liberă dinainte de 1989, unde erau unii care stăteau și căutau nume. Așteptau de ani de zile să-l găsească pe ăla mort. Lumea voia să știe cine a mai murit. Și aici e o bucurie interioară: uite, domnule, ăla a murit, îl știam eu demult, și eu trăiesc! Am fost colegi de generație. Este bucuria de a supraviețui, aceia nefiind neapărat dușmani ai respectivului”, a mai spus Cristian Tudor Popescu, arată Digi24.ro.
Sursă foto: captură Digi 24 / arhivă Cancan