Cristina Ich, scandal monstru în mediul online: ”Ai făcut mișto de oamenii sărmani”
Jurnalista Alina Greavu, cunoscută în mediul online drept Aluziva, a postat, recent, pe contul său de Instagram, ce a putut să spună Cristina Ich despre refugiații din Ucraina.
“Ai facut misto de oamenii sărmani care le dau refugiaților mămăligă și sarmale – i-ai ironizat. După ai dres-o că “dar ce am spus greșit, doar am zis să aveti grijă de voi, ca după să poți avea grijă de alții.” ha! Dă-mi voie să îți explic ceva. Un om bun, oricâ de sărac ar fi, împarte mămăliga lui cu altul.
Mă așteptam ca după atâtea citate de la mari filosofi pe care le postezi să vezi esența omului, nu condiția lui. In vremuri de restriste românii. Și bogați și săraci, au dat o pâine refugiatilor. Asta este de aplaudat. Nu de ironizat. Fiecare ajută cât vrea, cât poate, cât știe. Important e că ajută. Christina, ai intrebat retoric cine căcat ne-ar fi ajutat pe noi, românii, în caz de război”.
”Există oameni care fac bine pentru că asta ii implineste”
”Ai zis și că nu o să le facă nimeni statui ăstora care ajută. Că maine o să uite lumea de ei. Poate nu știai asta, dar există oameni care fac bine pentru că asta ii implineste. Pentru că au compasiune, că le e milă, că se pun în locul altora și ii doare să-i vadă așa. Vorbesc acum despre studenții care sunt în casa Cristina ICH, implicată într-un mega-scandal!
Vorbesc despre voluntarii din vamă, gară și aeroport, care nu își mai simt degetele de la picioare. Despre ăia care au donat o branulă sau un borcan cu vinete, că atât au avut ei de dat. Despre diaspora care strânge bani și donează de la mi de km distanță ca să se cumpere căciuli și mănuși pentru copii ucraineni.
Despre ăia care de o săptămână vorbesc non stop la telefon, care fac rost atat de medicamente, cât și de camioane cu care să le duca la vamă.”, a scris Alina pe contul ei de Instagram.
Cristina Ich: ”Caritatea se face prin proprie mărinimie și dărnicie”
”Vedetele internaționale sau cele de la noi care s-au implicat de-a lungul timpului în acțiuni umanitare și au fost sau sunt ambasadori pentru organizații mari nu s-au chiloțărit și nu se vor chiloțări niciodată pe social media, căutând scandaluri de mahala specifice persoanelor lipsite de educație și cultură. Dacă o luăm exemplu pe Angelina Jolie, care este doar una dintre figurile publice adânc implicate în campanii umanitare la nivel internațional, atunci nu putem să nu menționăm că ea, în primul rând, a donat milioane de dolari din banii ei până să ajungă ambasador, să reprezinte un model de empatie și umanitate și să își facă propria organizație.
Avem exemple și în România, la nivelul de aici. Aceste persoane nu fac acte caritabile pentru a demonstra ceva și nici nu au nevoie de capital de imagine în acest sens, pentru că ele mai întâi au avut capitalul de imagine, abia apoi l-au folosit în scopuri nobile. Caritatea se face prin proprie mărinimie și dărnicie, în primul rând, nu prin mărinimia altora. Faptul că se alătură și alții la inițiativa umanitară a unei persoane publice este dovada că acea persoană are suficientă influență și pe asta se bazează statutul de ambasador.
Scopul lor e să promoveze cauza, nu persoana. Niciuna dintre organizațiile serioase nu a ieșit în față cu proprii fondatori sau angajați, să tragă oamenii de urechi și să își facă publicitate așa, să stârnească scandaluri sau să dea în cap cuiva. Organizațiile care se ocupă de astfel de acțiuni umanitare nu au ca scop promovarea personală a fondatorilor, ci promovarea organizației și programelor de ajutor. Așadar, e important să înțelegem diferențele și să nu confundăm”, a răspuns Cristina Ich pe contul său Instagram.
Sursa foto: Instagram, Facebook