Criminalul care l-a împușcat pe Cezar Iulian Oancea, în vârstă de 21 de ani, în scara unui bloc din Bacău, a fost prins în Franța, lângă Paris, unde se pare că a fugit după ce l-a executat cu sânge rece pe tânărul băcăuan. Suspectul va fi adus în țară, unde există deja un mandat de arestare emis pe numele său.
Crima s-a petrecut pe 9 martie în scara blocului 47 de pe Strada Alecu Russo din Bacău. Ștefan Achim, un luptător de K1, l-ar fi împușcat pe tânărul pasionat de calculatoare de trei ori în cap și în torace.
Ștefan Achim și-ar fi așteptat victima în scara blocului. L-a împușcat pe tânăr, i-a furat telefoanele mobile și apoi s-a făcut nevăzut. (CITEȘTE AICI: Crimă în stil mafiot în Bacău! Un tânăr de 20 de ani a fost împușcat în cap cu mai multe gloanțe)
Ștefan Achim, în vârstă de 46 de ani, a plecat din țară imediat după comiterea faptei. Suspectul a fost în Legiunea Străină și are legături cu lumea interlopă. Ștefan Achim a concurat, în anii 2000, în competiții de K1 alături de nume cunoscute ale luptelor Local Kombat. (CITEȘTE ȘI: BREAKING NEWS. CÂNTĂREȚ CUNOSCUT, RIDICAT DE MASCAȚI DIN CASĂ ȘI ”INTERNAT” LA TECHIRGHIOL! ADRIANA BAHMUȚEANU ACUZĂ INTERVENȚIA ÎN FORȚĂ: ”E UN ABUZ!”)
Imediat după ce a fost capturat, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău au avut loc toată noaptea audieri cu ușile închise ale presupușilor martori. Anchetatorii urmează să stabilească motivul crimei.
În 2014, tânărul de 21 de ani a fost condamnat la 5 ani de închisoare din cauza unor infracțiuni informatice și a ajuns într-un centru de detenție pentru minori. Prin diverse metode ilegale, tânărul de 21 de ani a reușit să fure date de pe mai multe carduri bancare și a făcut cumpărături online. Prejudiciul creat a depășit 100.000 de euro. (VEZI ȘI: CUM A FOST ȚEPUIT UN FRANCEZ DE O STUDENTĂ VIDEOCHATISTĂ DIN IAȘI)
„Făcând un pic background check pentru a se înțelege, ai mei mi-au luat calculator pe la 6 ani. Chestia asta m-a prins, mi-a plăcut și am început să aprofundez. M-a atras în special gamingul și am făcut și ceva programare web”, spunea tânărul.
Nu a durat mult timp și procurorii DIICOT l-au depistat. Fraudele sale informatice au ajuns plângeri penale și totul s-a transformat într-un dosar instrumentat de DIICOT.
„Comenzile pe care le făceam la început, folosind date de carduri oferite de alți membri ai acelei comunități în mod gratuit după ce erau folosite de ei și prin care obțineam tricouri, brelocuri, abțibilduri și tot soiul de lucruri mici și ieftine s-au transformat în comenzi efectuate cu date de carduri pe care le obțineam pe cont propriu prin diferite metode și care îmi aduceau electronice scumpe, bijuterii și chiar transferuri de bani în valută ori monedă digitală Bitcoin. Toate au mers frumos, până în luna august a anului 2013.
M-am trezit într-o zi pe la cinci dimineața, încrezător fiind că o să înceapă o nouă zi plină de satisfacție pentru mine și gândindu-mă chiar din primele momente după ce m-am trezit ce aș vrea să obțin în ziua aia, având ca referință zilele și săptămânile trecute în care deja obținusem și cheltuisem o grămadă de bani și cu dorința incredibil de mare de a avea și mai mult”, a scris Iulian, în urmă cu câțiva ani, pe blogul personal.