Guvernul pregătește un nou set de măsuri economice pentru România. Impozitele, TVA-ul și accizele vor crește, din nou. Pe de altă parte, va crește și salariul minim pe economie.
O nouă ordonanță prevede modificări care vor afecta mii de români din punct de vedere financiar. Iată câteva dintre modificările care ar urma să intre în vigoare, potrivit Antena 3:
În același document se arată că începând de luna viitoare, salariul minim pe economie va avea o valoare brută de 3.300 de lei. De asemenea, pentru angajații din construcții, plafonul minim va fi de 4.500 de lei, dar neimpozitarea celor 200 de lei, valabilă în acest moment, va fi eliminată.
Alte măsuri propuse de guvernanți sunt: impozitarea voucherelor de vacanță și a tichetelor de masă cu 10%, impozitarea veniturilor din dobânzi cu 10%, impozitarea cu minimum 0,3% a clădirilor rezidențiale de lux de peste 500.000 de euro şi a mașinilor peste 75.000 de euro.
(CITEȘTE ȘI: Veste tristă pentru bucureșteni! Cât vor avea de plătit, pentru taxele de parcare, începând de anul viitor)
În actul care ar avea ca scop salvarea economiei României se prevede faptul că impozitul pe moșteniri va crește de la 1%-3%, până la 3%-5%. De asemenea, băncile vor fi taxate și cu 1% din totalul cifrei de afaceri, iar TVA-ul va crește, de la 9% la 19%, pentru:
TVA-ul va fi majorat de la 5% la 9% pentru:
Guvernanții ți-au propus să introducă și noi accize pe băuturile îndulcite cu zahăr/conținut de zahăr între 5-8 g/100 ml 0.4 lei/litru și peste 8g/100 ml 0.6 lei/litru. Autoritățile doresc și mărirea accizelor pentru produse din tutun cu 10%, creșterea accizei pe băuturi energizante, cu rata inflației și creșterea accizelor pentru băuturi alcoolice cu 10%.
(CITEȘTE ȘI: Ciolacu: Nu este oportun să introducem taxe noi. Ce face premierul cu facilitățile pentru IT și agricultură?)