Cozonac cu nuca si cacao!
Cozonacul in doua culori sta la bazele traditiei pascale, alaturi de preparatele din carne de miel. Completeaza meniul cu acest desert delicios si vesel, cu cacao si nuca! Mod de preparare Intr-un castron se amesteca bine zaharul cu ouale, uleiul, sarea si laptele putin incalzit. Pune si drojdia in compozitie, apoi freaca bine cu mixerul sau cu o lingura. Acopera aceasta maia cu un servet de bumbac si las-o la dospit pret de 15-30 de minute, pana cand incepe sa faca mici basicute. Cand e gata, imparte compozitia in doua parti egale, iar intr-una pune cacao. Varsa treptat faina peste compozitii si framanta energic pana cand aluatul devine inchegat, dar moale, si se omogenizeaza. Acum, pune-l la dospit o ora. Cele doua aluaturi se impart in patru parti egale, se intind in forme de foi mai groase, se presara peste ele rahatul taiat cubulete, nuca inmuiata in lapte si vanilia, apoi se acopera cu foaia din aluatul cu cacao. Se ruleaza cei doi cozonaci rezultati, se asaza in tavi si se lasa iar la dospit pret de 15 minute. Apoi se dau la cuptor la foc mic (40 min – 1 ora), iar inainte cu 10 minute sa fie gata se ung cu un ou batut spuma. Ingrediente – l lapte – 2 kg faina – 12 linguri de zahar – 6 oua – 250 ml ulei – un varf de sare – drojdie cat o nuca – cacao – vanilie – rahat – nuca tocata