Costi Ioniță a fost pus la respect de un fan după ce s-a fotografiat în Cimitirul de la Săpânța, cu zâmbetul pe buze și foarte relaxat. Artistului i s-a reproșat că promovează doar “păduchioși” și că banii i-ar fi luat mințile.
Costi Ioniță și Adrian Minune au avut un succes răsunător cu piesa “Of, viaţa mea”, lansată la finalul anului 2000. Fostul component al trupei Valahia a renunțat, însă, rapid la manele și s-a orientat către alte stiluri muzicale. A plecat în SUA, unde compune pentru cei mai în vogă artiști. De sărbători, artistul a ales să vină în România.
(CITEȘTE ȘI: SUPĂRARE MARE ÎN RÂNDUL MANELIȘTILOR? DE CE L-A DAT LA O PARTE COSTI IONIȚĂ PE LIVIU GUȚĂ DIN PIESA CU LOREDANA GROZA)
A făcut o vizită la Cimitirul Vesel de la Săpânța, unde s-a și fotografiat. Imaginea a ajuns pe Instagram, alături de un mesaj.
“Ce poate fi mai frumos, atunci când te gândești la moarte și începi sa râzi. Doar poporul nostru Român, poate asta”, a scris Costi Ioniță lângă imagine.
Fotografia și textul nu au fost deloc pe placul unui fan, care l-a pus la respect imediat pe Costi Ioniță. Artistului i s-a reproșat că promovează doar “păduchioși” și că banii i-au luat mințile.
“Promovezi toți păduchioșii să facă bani din melodiile tale. Și se ridică aiurea și fac bani. Și pe săraci nu i-ai ajuta sau promova… vezi ce nedreaptă e viața… Mai ajută și tu săracii, fratelo. Că vede Dumnezeu. Fiți mai buni. Banii v-au luat mințile. Se vede. Pe săraci nu-i băgați în seamă. Tot voi între voi vă ajutați”, este mesajul primit de Costi Ioniță de la o persoană care îl urmărește pe Instagram.
Cimitirul Vesel este în localitatea Săpânța, județul Maramureș, faimos pentru crucile mormintelor viu colorate și picturile naive reprezentând scene din viața și ocupația persoanelor înhumate. Pe unele cruci există chiar versuri în care sunt amintite, deseori cu nuanțe umoristice, persoanele respective.
Ineditul acestui cimitir este diferențierea față de cultura populară, care consideră moartea ca un eveniment trist. Din anul 2009, cimitirul este obiectivul festivalului anual “Drumul Lung spre Cimitirul Vesel”.
Unele cruci sunt pictate pe ambele părți. Pe o parte este plasată o descriere a vieții celui îngropat, iar pe cealaltă — o descriere a motivului morții. Majoritatea crucilor sunt scrise cu greșeli de ortografie și variante arhaice de scriere.