“Corupție la nivel înalt: Organizația Mondială a Sănătății”, un documentar excepțional despre opacitatea instituției. Jocuri de interese făcute la cel mai înalt nivel – VINERI, de la ora 22.00, pe B1 TV

Publicat: 07/05/2020 | 12:45
“Corupție la nivel înalt: Organizația Mondială a Sănătății” -un documentar excepțional despre opacitatea instituției, dar și jocurile de interese făcute la cel mai înalt nivel, VINERI, de la ora 22.00, pe B1 TV

B1 TV difuzează – în premieră – în România, vineri, de la ora 22.00, documentarul ” Corupție la nivel înalt: Organizația Mondială A Sănătății”.

Documentarul este o anchetă amplă care urmărește corupția din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, opacitatea instituției, dar și jocurile de interese făcute la cel mai înalt nivel.

Sănătatea a miliarde de oameni este controlată de către această organizație fondată în anul 1948. Orice problemă care apare în cadrul OMS, fie că vorbim despre corupție, comunicare defectuoasă sau incompetență, poate avea consecințe dramatice pentru omenire. Scandalurile și acuzațiile apărute recent în jurul OMS, cu privire la COVID-19, sunt o dovadă în plus a acestui lucru. În cadrul acestui documentar apar importanți reprezentanți ai OMS (inclusiv Margaret Chan, fostul director al OMS), experți epidemiologi din întreaga lume, dar și oficiali guvernamentali (precum Barack Obama, Angela Merkel, Naoto Kan, fost premier al Japoniei, Hermann Grohe, fost ministru al Sănătății din Germania), personalități (Bill Gates). Pandemiile, problema radiațiilor, dar și interesele producătorilor de tutun sunt printre subiectele abordate în acest film. De asemenea, documentarul scoate la suprafață practicile ascunse din cadrul OMS.

(CITEȘTE ȘI: SCANDAL LA MORGA DIN BACĂU, DIN CAUZA MORȚILOR DE CORONAVIRUS. “AȘA CARI TU COVID-UL?”)

OMS și China, acuzate de lipsă de transparență în gestionarea crizei COVID-19

OMS a fost acuzată că nu a intervenit la timp pentru blocarea transformării epidemiei de COVID-19 din China într-o pandemie pentru a nu deranja regimul de la Beijing. La rândul ei China a fost în centrul controverselor legate de lipsa de transparență și de comunicarea întârziată a informațiilor despre evoluția cazurilor de COVID-19.

În ciuda faptului că primul caz de infectare cu ceea ce medicii chinezi credeau a fi o „gripă rezistenta la antibiotice” a fost raportat pe 17 noiembrie 2019, de abia la sfârşitul lui decembrie 2019, autorităţile chineze par să fi intervenit în mod decisiv. La rândul ei OMS nu acționat cu fermitate încă de la debutul crizei, în orașul Wuhan. Astfel, primul mesaj public al OMS cu privire la coronavirus datează din 4 ianuarie 2020. Adică la 4-5 zile după ce fusese înştiinţată de China cu privire la existența lui.

OMS nu şi-a desfăşurat propria anchetă cu privire la coronavirus sau la ce se întâmpla in Wuhan pe toată durata lunii ianuarie și s-a bazat exclusiv pe informaţiile oferite de autorităţile chineze. De asemenea, OMS nu a avut în niciun moment un ton critic la adresa Beijingului pentru faptul că nu a permis investigatori internaţionali. Și nu a pus, în niciun moment, sub semnul întrebării acuratețea informațiilor raportate de China și nici comportamentul netransparent al acesteia.

(VEZI ȘI AICI: SE SCHIMBĂ TOT CE ŞTIAM DESPRE CORONAVIRUS, LA VARĂ! RAED ARAFAT A ANUNŢAT CUM SE VA RĂSPÂNDI, DE FAPT, COVID-19)

Apar noi dovezi privind încercarea Chinei de a ascunde adevărul

Acuzațiile cu privire la modul în care a acționat OMS în contextul crizei santiare s-au întețit după ce un document a intrat în posesia Associated Press, în care se demonstrează că regimul Xi Jinping știa că noul virus se poate transmite de la om la om, deși autoritățile chineze dădeau asigurări că nu există motive de îngrijorare.

Vreme de șase zile, la mijlocul lunii ianuarie, China a știut că noul coronavirus s-ar putea transforma într-o pandemie, dar public a susținut că nu există motive de îngrijorare. În acest caz Taiwanul a făcut publice cel puțin șapte cazuri de pneumonie atipică de care erau conștienți în Wuhan, locul originar al COVID-19, cu multe zile înainte de recunoașterea oficială a epidemiei. În ciuda faptului că Taiwanul a avertizat oficialii OMS cu privire la pericolul reprezentat de boala provocată de COVID-19, acestea nu au luat nicio atitudine.

Taiwanul a dezvăluit că autoritățile medicale din China au răspuns la solicitările sale următoarele: „Se presupune că nu sunt cazuri de SARS; cu toate acestea, probele sunt încă în curs de examinare, iar persoanele au fost izolate pentru tratament”, potrivit conținutului unui e-mail trimis către OMS pe 31 decembrie de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. „Am aprecia foarte mult dacă aveți informații relevante pe care le puteți împărtăși cu noi”, se arată în e-mail. OMS a negat că Taiwanul i-ar fi avertizat vreodată despre potențialul virus care se transmite de la om la om. (articolul intergral AICI)

(NU RATA: PRIMUL CETĂȚEAN STRĂIN MORT DE CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA! BILANȚUL, 868)