Coronavirus în România. Numărul persoanelor infectate cu virusul ucigaș a ajuns la 123
Coronavirusul a creat panică în tăată țara! Numărul persoanelor infectate cu virusul ucigaș crește îngrijorător și a ajuns la 123.
Caz 123: Bărbat, 24 ani din Bucureşti, inginer horticol, ADP sector 4, contact cu cazul 16.
Caz 122: Femeie, 58 ani din Bucureşti, asistent medical Spitalul Gerota, contact cu cazul 30.
Caz 121: Bărbat, 37 ani din Bucureşti, s-a întors din Norvegia pe data de 13.03 şi este internat la Spitalul de Boli Infecţioase V. Babes Bucureşti.
Caz 120: Bărbat, 46 ani din Satu Mare, s-a întors din Italia pe data de 11.03, aflat în carantină.
Ministerul Sănătății, recomandări
- Evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct și/sau interacțiune cu un număr mare de persoane, de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere.
- Feriți copiii de acele locuri de joacă care presupun atingerea unor suprafețe/obiecte comune de către un număr mare copii.
- Limitați la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă, prin gesturi cum ar fi: strângerea mâinilor, îmbrățișările, sărutul obrajilor sau al mâinilor, atingerea fețelor cu mâinile.
- Se recomandă, inclusiv în privința persoanelor împreună cu care locuiți, să NU intrați în contact direct decât după igienizarea mâinilor atunci când reveniți la domiciliu.
- Evitați atingerea suprafețelor care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, precum: balustrade, clanțe, mânere, butoane de lift sau de acces.
- În cazul în care sunteți totuși nevoiți să atingeți aceste suprafețe, protejați-vă folosind șervețele de unică folosință.
- Păstrați o distanță semnificativă, de 1,5 metri, față de celelalte persoane pe care le întâlniți. În cazul în care vă aflați în transportul în comun încercați să NU stați față în față cu alte persoane.
- Asigurați-vă, după folosirea transportului în comun, că v-ați igienizat mâinile înainte de a vă atinge fața, nasul sau gura.
- Folosiți, pe cât posibil, rute sau modalități alternative de transport pentru a evita zonele aglomerate de trafic de persoane. În cazul în care programul vă permite, folosiți intervalele orare cu nivel scăzut de trafic de persoane.
- În zonele urbane, pentru distanțe mici, se recomandă folosirea modalităților alternative de deplasare, fie cu bicicleta/trotineta electrică, fie mersul pe jos.