Astăzi, 16 aprilie 2021, autoritățile române au publicat noul bilanț al persoanelor care s-au infectat cu temutul COVID-19 pe teritoriul țării noastre. Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, a anunțat că cei imunuzați cu vaccinul produs de compania pe care o conduce, în colaborare cu BioNTech, vor avea nevoie, cel mai probabil, de o a treia doză. Cu alte cuvinte: va fi încă un rapel în termen de 12 luni de la imunizarea completă.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.264 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, potrivit stirioficiale.ro.
Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor. Mai jos aveți graficul realizat în baza raportărilor primite de CNCCI de la Direcțiile de Sănătate Publică:
La nivel mondial, numărul celor care au fost depistați pozitiv a ajuns la 139.768.352 de oameni, conform celor mai noi vești, relatează worldometers.info. Din păcate, 3.001.658 de persoane au pierdut lupta la viață după ce au aflat că au temuta maladie care a apărut în China la finalul lui 2019. SUA, India, Brazilia, Franța, Rusia, UK, Turcia, Italia, Spania, Germania și Polonia sunt cele mai afectate state de criza epidemiologică.
Deocamdată, cercetătorii nu știu cu exactitate cât durează protecția împotriva virusului după ce o persoană a fost complet vaccinată. Albert Bourla a precizat că serurile vor fi un instrument esențial în lupta împotriva noilor variante de coronavirus, care s-au răspândit în multe dintre colțurile mapamondului.
“Este extrem de important să suprimăm grupul de persoane care pot fi susceptibile la virus”, a declarat CEO-ul companiei Pfizer, potrivit CNBC.
Reprezentanții de la Pfizer au precizat la începutul acestei luni că vaccinul lor are o eficiență de peste 95% până la șase luni după efectuarea celei de-a doua doze. Și vaccinul Moderna, care utilizează o tehnologie similară cu cea folosită de Pfizer, s-a dovedit a fi eficient până la șase luni.
Informațiile obținute de cei de la Pfizer s-au bazat pe studiul a cel puțin 12.000 de participanți vaccinați. Cu toate acestea, oameni de știință susțin că mai sunt necesare analize și studii ca să descopere dacă protecția durează și după cele șase luni.
Sursa foto simbol: pixabay.com/ro