Coronavirus în România, 10 februarie. Câți oameni au fost testați pozitiv în ultimele 24 de ore! Avertismentul medicilor pentru pacienții cu imunodeficienţe
Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică au dezvăluit în jurul orei 13:00 câți oameni au fost testați pozitiv în ultimele 24 de ore. Pe de altă parte, medicii le-au transmis pacienților cu imunodeficienţe că se pot vaccina împotriva noului coronavirus, însă, i-au și avertizat în legătură cu ce trebuie să facă după ce primesc cele două doze de ser.
Noul bilanț al infectărilor cu SARS-CoV-2 în România
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.048 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Potrivit autorităților, până astăzi, 10 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 752.482 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, iar 698.534 de pacienți au fost declarați vindecați.
Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor. Mai jos aveți graficul realizat în baza raportărilor primite de CNCCI de la Direcțiile de Sănătate Publică:
Persoanele cu imunodeficienţe se pot imuniza împotriva COVID-19
Potrivit specialiștilor, persoanele care au fost diagnosticate cu boala celiacă pot să asocieze deficit de imunoglobuline A. Este vorba de deficit la porţile de apărare, adică la nivelul mucoaselor. De exemplu: mucoasa aparatului respirator. După ce consumaţi cereale şi aveţi simptome, medicul trebuie să excludă boala auto-imună numită celiachie. Iniţial, va determina în sânge anticorpi.
“De la anticorpi pornim în diagnostic, dar anticorpii nu sunt suficienţi pentru a pune diagnosticul. După ce avem titru pozitiv de anticorpi, trebuie facem endoscopie cu biopsie de duoden”, a declarat Elena Ciupercă, medic primar gastroenterolog, pentru stirileprotv.ro.
Pacienţii care suferă de boala autoimună numită celiachie asociază şi un deficit de imunoglobuline A, adică de anticorpi situaţi la porţile de intrare în organism.
“Pacienţii cu boala celiacă pot să asocieze deficit de imunoglobulină și atunci facem dozajul pentru imunoglobuline A şi G per total. Imunodeficiența prin deficit de imunoglobulină A este cea mai frecventă imunodeficienţa, din fericire, se corectează, nu e o problemă gravă de sănătate, celelalte imunoglobuline compensând deficitul acesteia. Orice pacient cu imunodeficiențe care se vaccinează trebuie să se testeze, să-și testeze răspunsul la anticorpi. Au un răspuns mai scăzut post-vaccinare”, a mai precizat specialista, conform sursei citate mai sus.
Nu rata: Franţa prelungește până la 1 iunie starea de urgenţă sanitară din cauza pandemiei de SARS-CoV-2
Sursa foto simbol: pixabay.com/ro