Coronavirus, bilanț dramatic. Prima țară din lume care a înregistrat peste 2.000 de decese în doar 24 de ore

Publicat: 11/04/2020 | 09:01
Coronavirus, bilanț dramatic. Prima țară din lume care a înregistat peste 2.000 de decese în doar 24 de ore

Pandemia de coronavirus face din ce în ce mai multe victime la nivel mondial, iar una dintre țările grav afectate, în acest moment, este SUA. Autoritățile americane au transmis informații potrivit cărora,doar  în ultimele 24 de ore, au fost înregistrat, din păcate, nu mai puțin de 2.108 decese provocate de COVID-19.

Universitatea Johns Hopkins a publicat ultimele informații vineri, la ora locală 20:30, informează  Agerpres.

Numărul total al deceselor înregistrate în Statele Unite ale Americii a ajuns la 18.586, apropiindu-se de Italia (18.849), ţară care are, totuși, o populaţie de cinci ori mai mică. În același timp, SUA se apropie de jumătate de milion de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19, doar în ultimele 24 de ore fiind înregistrate 35.000 de noi cazuri.

Epicentrul epidemiei de coronavirus se află în statul New York. Noul coronavirus a făcut peste 7.800 de morţi şi sunt confirmate de specialiști 160.000 de îmbolnăviri. Trebuie menționant în acest context mdical critică că pe teritoriul SUA se află peste un sfert din numărul total de cazuri declarate oficial în lume.

Vicepreşedintele american Mike Pence a anunţat vineri că s-au efectuat „peste 2.1 milioane de teste”.

(CITEȘTE ȘI: PRIMA VEDETĂ DIN ROMÂNIA, DIAGNOSTICATĂ CU NOUL CORONAVIRUS. A FOST INTERNATĂ DEJA LA ”MATEI BALȘ”!)

Rata șomajului în SUA, din cauza pandemiei, este alarmantă

Doar în ultimele trei săptămâni, 16,8 milioane de americani au fost nevoiți să aplice pentru ajutorul de șomaj, ofiiciile de șomaj fiind depășite de această situație dificilă.  Însă estimările rămân sumbre, din acest punct de vedere, transmițând că numărul locurilor de muncă ar putea scădea în continuare, rata șomajului putând ajunge până la 15% în această lună. Mai mult, afacerile care nu se bazează pe comerțul cu alimente și bunuri de bază au scăzut cu 97% în ultima săptămână a lunii martie, în comparație cu anul precedent, potrivit informațiilor furnizate de Morgan Stanley.

(VEZI ȘI:  PAȘAPORTELE PENTRU IMUNITATE, VIITORUL LUMII DUPĂ CORONAVIRUS. CUM ARATĂ PLANUL SUA PENTRU IEȘIREA DIN CRIZĂ)