Gabriel Dorobanţu, o poveste trăită în consens cu melodia "Mi-e dragă viaţa"
ALTCEVA cu Adrian Artene
Acasă » Exclusiv » Cornel Ilie a refuzat să facă sport de performanță, dar a devenit dependent de… Motivul pentru care s-a apucat, serios, de tenis!

Cornel Ilie a refuzat să facă sport de performanță, dar a devenit dependent de… Motivul pentru care s-a apucat, serios, de tenis!

De: Andreea Archip 28/09/2024 | 20:00

Cornel Ilie și-a descoperit pasiunea pentru tenis în copilărie, dar nu a vrut o viață plină de restricții și antrenamente, cum au sportivii de performanță. A dat tenisul pe muzică, iar anul acesta va celebra 3 decenii de la primul concert alături de trupa Vunk. În interviul exclusiv acordat pentru CANCAN.RO, artistul ne-a povestit că s-a reapucat de tenis în urmă cu mai bine de 2 decenii, sport care îl ajută să se mențină, dar și care i-a facilitat întâlniri memorabile cu sportivi și artiști pe care îi admiră și care practică de plăcere sportul alb, exact ca și el.

 Afinitatea lui Cornel Ilie pentru tenis l-a determinat, în 2002, să intre pe teren și să se antreneze. Nu a fost doar un entuziasm de moment, drept urmare de mai bine de 2 decenii îți alocă timp pentru această pasiune.

Cornel Ilie: „Am fost o săptămână într-un cantonament și de atunci m-am mai trecut pe acolo vreo 15 ani”

CANCAN.RO: Cum ai reușit să îți aranjezi agenda astfel încât să ajungi la Happy Cinema, la proiecția specială a filmului “Anul Nou care n-a fost”?

Cornel Ilie: În primul rând știu de invitația asta de vreo săptămână, am tot auzit despre filmul ăsta. Sunt curios de tot ce se întâmplă în filmele românești. Culmea este că încep un podcast care se numește “Ai puțin timp” și atunci întrebarea asta vine la fix cum de mi-am făcut timp. Asta este și ideea podcastului că pentru lucruri la care chiar vrei să ajungi sau lucrurile care vrei să ți se întâmple îți găsești timp și îți faci.

CANCAN.RO: De-a lungului anilor, pentru ce ai regretat că nu ți-ai făcut timp?

Cornel Ilie: Poate că aș retrăi puțin din perioada liceului, pentru că în liceu cred că poți să ai mai multe vieți și eu am trăit-o doar pe aceea în care am fost mai mult în afara liceului decât cea din interiorul liceului. Eram și cu muzica, aveam trupă de pe atunci,  fiind și începutul anilor ’90, apropo și de filmul din seara asta, că eu am început liceul exact în ’90. Am fost prima generație după Revoluție și a fost așa o perioadă de entuziasm și fiecare încerca să-și găsească, nu știu, părțile pe care să iasă așa în lume și atunci începusem și ceva cu Televiziunea Română. La liceu nu prea am fost, adică mergeam la orele importante și poate mi-ar plăcea acum să retrăiesc și o altă parte a liceului, dar nici liceul nu-mi oferea de fapt să mă țină acolo foarte mult. De altfel nu prea mă plâng, tot ce am vrut să fac am cam făcut.

CANCAN.RO: Observam că ești pasionat de sport, mai precis de tenis. În ultimii 20 de ani joci la nivel profesionist.

Cornel Ilie: Cam așa, da.

Citește și: Cornel Ilie trage ponoasele vieții de artist divorțat: “E mai greu să convingi o fată să…”

CANCAN.RO: Regreți că nu ți-ai urmat această chemare? În copilărie tatăl tău juca tenis de plăcere.

 Cornel Ilie: Am descoperit pasiunea legată de tenis la tata, el juca juca zilnic cu niște prieteni. Aveam vreo 8-9 ani. Atunci am încercat pentru prima data să joc și tocmai pentru că am încercat să joc atunci la un nivel cât de cât serios, la un club, am fost o săptămână într-un cantonament și de atunci m-am mai trecut pe acolo vreo 15 ani.

De ce s-a reapucat Cornel Ilie de tenis: „Nu eram mulțumit de cum arătam”

CANCAN.RO: Dar ce te-a speriat, de fapt?

Cornel Ilie: Disciplina fizică, programul foarte strict, exercițiile fizice foarte stricte. Era clar că nu sunt pentru mine. Mi-ar fi plăcut să joc tenis, dar n-aș fi putut să am viața asta de sportiv profesionist, care presupune tot timpul același program, cam aceleași lucruri pe care să le faci zilnic. Înseamnă foarte multă rigoare, nu lasă deloc loc de interpretări. Și mie îmi place să îmi conduc singur viața, nu să-mi spună cineva: la ora aia trebuie să faci aia, te trezești atunci, faci chestia aia, n-aș fi putut să fac, n-aș fi rezistat, dar mi-ar fi plăcut enorm. Cred că am talent pentru sportul ăsta, aș fi putut să-l joc la un nivel măcar semi-profesionist sau acolo, să bat la niște uși mari, dar n-am spiritul ăsta.

CANCAN.RO: Ce te-a determinat în 2002 să intri pe teren să te antrenezi?

Cornel Ilie: Nu eram mulțumit de cum arătam. Eram prea slab, n-am făcut niciun sport de performanță și uite asta e ceva de care cumva îmi pare rău că n-am făcut mai mult sport când eram mic. Nu știu, să fac mai mult sport decât în curtea blocului și nu eram mulțumit de mine. Simțeam că sunt cocoșat și m-am gândit că trebuie să fac un sport.  Sală n-am cum, am încercat și nu pot și atunci mi-am dus amintecă mie îmi plăcea tenisul și să încerc. Noroc că am întâlnit  un profesor cu care m-am înțeles foarte bine și care m-a făcut să mă reîndrăgostesc de sportul acesta. Am luat lecții, eu plăteam un antrenor cu care să joc și îmi spunea uite, acolo mai așa. Dar cel mai mult am învățat mimetic de la televizor.

CANCAN.RO: Ai jucat cu Horațiu Mălăele, cu George Mihăiță.

Cornel Ilie: Am jucat într-un turneu de artiști, era un turneu mare de tenis care se ținea în București, nu se mai ține. Și am jucat în echipă cu Horațiu Mălăele și am câștigat un turneu de dublu atunci. Dar am întâlnit foarte mulți oameni pe care îi admir pe terenul de tenis și în special jucătorii adevărați cu care am bătut mingea și m-am bucurat enorm: cu Marius Copil, cu Andrei Pavel, cu Tecău, cu Ruxanda Dragomir.

CANCAN.RO: Cu Simona Halep ai avut ocazia să joci?

Cornel Ilie: Cu Simona încă n-am apucat,  dar acum că fizic nu poate să susțină turnee poate apuc să schimb o minge și cu ea. Am jucat acum în weekend cu Raluca Olaru și cu Gabriela Ruse. Sportul ăsta m-a ajutat să întâlnesc niște oameni pe care îi admir și să le devin prieteni.  Sunt foarte norocos și sunt recunoscător pentru asta, nu o iau așa ca atare.

CANCAN.RO: Anul acesta Vunk împlinește 30 de ani. Cum marcați momentul?

Cornel Ilie: E în lucru și un material fizic sub formă de album, urmează să îl comunicăm. Spre sfârșitul toamnei, undeva prin noiembrie, o să facem un eveniment care să puncteze cei 30 de ani, pentru că noi primul spectacol pe bilete, căci de acolo calculăm noi această istorie a avut loc undeva la jumătatea lui octombrie 1994 la Teatru Ion Creanga și încercăm să ne întoarcem acolo după 30 de ani. O să facem un eveniment acolo și în care de fapt să nu fie doar despre noi, să fie despre ce putem da altor tineri, să-i inspirăm, să-și înceapă un drum cu mai multă încredere decât au acum.

Cornel Ilie: „Cezar e foarte talentat la tobe, îi place muzica enorm”

CANCAN.RO: Copiii tăi ce fac? 

Cornel Ilie: Zara face 9 ani în noiembrie, suntem în clasa a treia deja, iar Cezar a făcut 5 ani.  Sunt foarte bine, sunt extrem de mândru de ei, îi iubesc de nu mai pot. Sunt foarte deștepți. Cezar e foarte talentat la tobe, îi place muzica enorm.

CANCAN.RO: Zara ce talente are?

Foarte mult în zona picturii, a desenului, a cromaticii.  Chiar dacă nu arată acuma printr-un meșteșug  anume sau printr-o disciplină nume în felul în care se poartă, în felul în care spune niște lucruri, clar este suflet de artist.

Nu rata: Cornel Ilie, adevărul despre divorţul de mama copiilor săi: „Mie mi-a fost teamă pentru copii”

Foto: Facebook

Cine deține informații despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Oana Roman a slăbit fără să facă sport. Ce regim alimentar are acum: „Sunt în cea mai bună formă a mea din ultimii 15 ani”
Oana Roman a slăbit fără să facă sport. Ce regim alimentar are acum: „Sunt în...
El a petrecut alături de Simona Halep şi de familia lor de ziua campioanei. Primele imagini cu sportiva la 33 de ani
El a petrecut alături de Simona Halep şi de familia lor de ziua campioanei. Primele...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia Pârva
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Fiul Marinei Almășan seamănă izbitor la chip cu tatăl lui: „Am sentimentul că Victor a rămas cu mine”. Ce meserie bănoasă are Victoraș Socaciu în Dubai?
Fiul Marinei Almășan seamănă izbitor la chip cu tatăl lui: „Am sentimentul că Victor a...
„Oprim discuția aici!” Anca Serea i-a interzis lui Adi Sînă să vorbească despre asta public
„Oprim discuția aici!” Anca Serea i-a interzis lui Adi Sînă să vorbească despre asta public
Un bărbat a găsit un schelet în timp ce se pregătea să-și renoveze pivnița. Ce a descoperit după a fost și mai șocant
Un bărbat a găsit un schelet în timp ce se pregătea să-și renoveze pivnița. Ce...
Legea „Iohannis”, criticată de un fost președinte CCR: „Este în afara regulilor democratice”
Legea „Iohannis”, criticată de un fost președinte CCR: „Este în afara regulilor democratice”
Amenzi de 10.000 de euro și repetarea anului pentru elevii care iau notă mică la purtare
Amenzi de 10.000 de euro și repetarea anului pentru elevii care iau notă mică la...
Luminile de zi sau faza scurta? Ce trebuie să aprinzi când circuli pe șoselele din România
Luminile de zi sau faza scurta? Ce trebuie să aprinzi când circuli pe șoselele din...
Meteorologii Accuweather anunță un risc mare de inundații în Oltenia, Muntenia, Carpații Meridionali și Orientali: Cum va fi prognoza meteo în țară duminică, 29 septembrie 2024
Meteorologii Accuweather anunță un risc mare de inundații în Oltenia, Muntenia, Carpații Meridionali și Orientali:...
O româncă de 42 de ani a fost ucisă
O româncă de 42 de ani a fost ucisă "din curiozitate" de un tânăr de...
Raluca Podea, mărturisiri șocante despre tatăl ei, la mai bine de un an de la decesul lui. „Era pur și simplu el, după care s-a transformat în abur”
Raluca Podea, mărturisiri șocante despre tatăl ei, la mai bine de un an de la...
Scene cumplite în pușcărie, după ce Gabriel de la
Scene cumplite în pușcărie, după ce Gabriel de la "Puterea Dragostei" și-a înmormântat soția ucisă...
Anchetă în poliţie, după ce patroana unui salon din Galaţi şi-a făcut reclamă îmbrăcată în uniformă. Femeia voia, astfel, să atragă clienţi angajaţi la stat
Anchetă în poliţie, după ce patroana unui salon din Galaţi şi-a făcut reclamă îmbrăcată în...
BANCUL ZILEI. Bulă, în pat cu fata unui fermier din Vaslui: - Bulă, încetează sau îl chem pe tata!
BANCUL ZILEI. Bulă, în pat cu fata unui fermier din Vaslui: - Bulă, încetează sau...
Telefoanele Samsung care vor primi actualizarea la versiunea stabilă Android 15
Telefoanele Samsung care vor primi actualizarea la versiunea stabilă Android 15
Fenomen EXTREM de rar observat la acceleratorul de la CERN
Fenomen EXTREM de rar observat la acceleratorul de la CERN
Cum a reacționat Bianca Drăgușanu după ce Cătălin Botezatu a spus că e „creația lui”: „I le întorc înzecit”
Cum a reacționat Bianca Drăgușanu după ce Cătălin Botezatu a spus că e „creația lui”:...
Localitatea de lângă România în care se spune că a trăit un vampir adevărat. Povestea lui le dă și astăzi fiori oamenilor
Localitatea de lângă România în care se spune că a trăit un vampir adevărat. Povestea...
I se spune Las Vegas de la Marea Neagră. Orașul care a renăscut cu investiții importante și care a început să atragă din ce în ce mai mulți turiști
I se spune Las Vegas de la Marea Neagră. Orașul care a renăscut cu investiții...
Se confiscă banii în România! Devine obligatoriu de la 1 octombrie. Se dau amenzi de până la 10.000 de lei
Se confiscă banii în România! Devine obligatoriu de la 1 octombrie. Se dau amenzi de...
Prima imagine cu Levi Nicolas, bebeluşul Ancăi Dumitra, alias Gianinuţa din Las Fierbinţi FOTO
Prima imagine cu Levi Nicolas, bebeluşul Ancăi Dumitra, alias Gianinuţa din Las Fierbinţi FOTO
Age of Mythology Retold Review: slăviți zeii nostalgiei
Age of Mythology Retold Review: slăviți zeii nostalgiei
Prinţesa Diana ar fi fost avertizată cu privire la comportamentul lui Mohamed Al-Fayed
Prinţesa Diana ar fi fost avertizată cu privire la comportamentul lui Mohamed Al-Fayed
INTERZIS dacă ai casă la curte. Ce NU ai voie să plantezi sau să construieşti în propria curte
INTERZIS dacă ai casă la curte. Ce NU ai voie să plantezi sau să construieşti...
Aspiratorul, utilizări neobișnuite. Puțin oameni îl folosesc în asemenea moduri pentru a face curat
Aspiratorul, utilizări neobișnuite. Puțin oameni îl folosesc în asemenea moduri pentru a face curat
Pensionarii din România care PRIMESC 650 de lei în plus, de la 1 octombrie 2024. Nu este vorba despre o recalculare a veniturilor
Pensionarii din România care PRIMESC 650 de lei în plus, de la 1 octombrie 2024....
Cum arată iubitul fiicei lui Leonard Doroftei! Vanessa, imagini rare cu parterenul ei: Meriţi tot!
Cum arată iubitul fiicei lui Leonard Doroftei! Vanessa, imagini rare cu parterenul ei: Meriţi tot!
Dansuri lascive într-un jacuzzi plin de spumă!  Video-ul cu ispitele de la Insula Iubirii care a pus pe jar imaginația fanilor
Dansuri lascive într-un jacuzzi plin de spumă! Video-ul cu ispitele de la Insula Iubirii care...
Motivul pentru care David Popovici a refuzat un cadou de mii de euro
Motivul pentru care David Popovici a refuzat un cadou de mii de euro
Leguma care s-a scumpit enorm din cauza secetei. Un kilogram a ajuns să coste 6 lei. Foarte mulți români o folosesc la murături
Leguma care s-a scumpit enorm din cauza secetei. Un kilogram a ajuns să coste 6...
Cinci zodii care dau lovitura până pe 15 octombrie. Bucurie, belșug, noroc la bani și mari reușite pentru acești nativi
Cinci zodii care dau lovitura până pe 15 octombrie. Bucurie, belșug, noroc la bani și...
Andreea Marin și Ștefan Bănică Jr. surprind din nou. Anunț important după 11 ani de la divorț: „Decidem împreună…”
Andreea Marin și Ștefan Bănică Jr. surprind din nou. Anunț important după 11 ani de...
×