Copilul tau vrea numai hamburgeri si chips-uri? Cu ce retete Masterchef il poti „pacali” sa manance sanatos!
Specialista CANCAN.ro Aida Parascan, una dintre castigatoarele MasterChef, vine cu cateva sfaturi extrem de utile pentru parintii care nu stiu cum sa isi mai convinga copiii sa manance sanatos. Bucatareasa ne prezinta cateva retete, usor de preparat, menite sa scoata din dieta copiilor produsele alimentare de tip junkfood.
Tort vegan de ciocolata si migdale
Pentru aceasta reteta avem nevoie de 200 gr faina, 100 gr faina de naut, 15 gr amidon de porumb, 30 gr fructoza, 100 gr zahar brun, un praf de copt, un praf de sare, 50 gr cacao amara, 50 gr faina de migdale, 80 ml ulei de porumb, 250 lapte de soia.
“Intr-un recipient varsati faina, faina de naut, amidonul, zaharul, fructoza, praful de copt, sarea, cacao si migdalele. E necesar sa cerneti ingredientele inainte de a le adauga. Amestecati si adaugati uleiul si laptele apoi amestecati pana cand obtineti o crema omogena. Ungeti o tava de tort de 22 cm si varsati compozitia. Coaceti in cuptorul deja incalzit la 180 grade Celsius timp de 30 minute. Soateti din cuptor si lasati sa se raceasca inainte de a servi”, a precizat Aida Parascan.
Chiftelute de quinoa cu zucchini
Pentru aceasta reteta simpla vom avea nevoie de 150 rg quinoa, trei zucchini medii, un cartof mare, faina de orez, seminte de susan, sare, cimbru, piper, ulei de masline dupa gust.
––––––––––––––––––––––––––––-
CITESTE SI
––––––––––––––––––––––––––––-
“Spalati bine quinoa si coaceti-o asa cum scrie pe ambalaj si puneti-o deoparte. Intre timp taiati zucchini in cubulete si le trageti la tigaie in ulei de masline si putin cimbru. Lasati sa se raceasca si intre timp fierbeti cartoful cu coaja, apoi lasati sa se raceasca si aceasta dupa care o curatati. Intr-un bol amestecati quinoa, cartoful pisat si zucchini si putin piper. Formati chiftelutele si dati-le prin faina de orez amestecata cu seminte de susan. Presarati cu putin ulei si coaceti la 180 grade Celsius timp de aproximativ 30 minute, timpul deinde de cat de mari faceti chiftelutele”, a explicat Aida Parascan.
(Alex Saulea)