Copacul dorințelor de lângă București! Zeci de oameni vin aici în speranța că își vor schimba viața
Cu toții avem vise neîndeplinite și am vrea să existe cineva sau ceva care să le îndeplinească. Zeci de oameni s-au dus la „Copacul dorințelor” în speranța că vor primi ce și-au dorit. Este vorba despre un stejar aflat în drumul spre mănăstirea Pasărea, de mai bine de un secol. Oamenii se așază la umbra lui și își pun câte o dorință care s-ar îndeplini.
„Copacul dorințelor” este are vizitatori mulți, mai ales că este situat în apropiere de o mănăstire des vizitată de turiști dar și de localnici.
Copacul dorințelor
Pe malul văii Șindrilița, la întâlnirea cu râul Pasărea, doi stejari impozanți păzesc drumul spre mănăstirea Pasărea de mai bine de un secol. Aceștia sunt printre puținii copaci care au reușit să supraviețuiască tăierilor masive din perioada interbelică, când întregul complex forestier Cernica-Pustnicu a fost complet defrișat pentru a furniza lemn capitalei. Unul dintre stejari este cunoscut și sub numele de „Copacul dorințelor”.
CITEȘTE ȘI: Noua destinație turistică de lângă București. Oamenii pur și simplu se înghesuie să vină aici
Oamenii își pun dorințe
Acesta este înconjurat de un gărduleț metalic, iar o bancă elegant amenajată le oferă pelerinilor ocazia de a medita la umbra răcoroasă a acestui stejar impunător. Ridurile scoarței, adâncite de trecerea timpului, poartă rugăciunile scrise de mulți pelerini care vin să se reculeagă la mănăstirea Pasărea. Pe trunchiul său, o plăcuță amplasată sub o icoană a Maicii Domnului cu Pruncul conține următorul mesaj: „Păstrați curățenia și cinstiți cu rugăciuni icoana din acest copac binecuvântat, pentru ca Maica Domnului să vă ajute și rugăciunile să vă fie de folos! Amin!”
CITEȘTE ȘI: Locul de poveste din România de care turiștii străini sunt fermecați. Este la doar 4 ore de București
This browser does not support the video element.