Acum ceva timp un focar de COVID-19 a fost depistat la un abator din Birkenfeld, Germania. Dintre cei peste 1000 de angajați, 400 au fost infectați cu noul coronavirus. La o primă testare a muncitorilor abatorului din Germania au fost identificate aproximativ 300 de persoane infectate. Iar dintre aceștia în jur de 200 erau români.
Recent, Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că încă zece români angajaţi la același abator au fost confirmaţi cu COVID-19. La compania de prelucrare a cărnii din localitatea germană Birkenfeld lucrează aproximativ 500 de români, iar mai mult de jumătate dintre aceştia au fost infectaţi cu noul coronavirus, preciza MAE la sfârşitul lunii trecute. (CITEȘTE ȘI: SITUAȚIE CRITICĂ LA ABATORUL PFORZHEIM, DIN GERMANIA! ALȚI 80 DE MUNCITORI S-AU INFECTAT CU NOUL CORONAVIRUS)
„Potrivit informaţiilor comunicate public de către autorităţile germane, a fost finalizată a treia rundă de testare a tuturor lucrătorilor care anterior fuseseră testaţi negativ. Din totalul celor 750 de persoane supuse testării, au fost depistate 16 cazuri noi de contaminare cu SARS-CoV-2, dintre care 10 sunt cetăţeni români. Totodată, 23 de lucrători ai abatorului (număr care include şi cele 16 cazuri noi) se află încă în carantină”, precizează MAE, conform Agerpres.
Până în prezent, la nivelul Consulatului General al României la Stuttgart nu au fost primite solicitări de asistenţă din partea cetăţenilor români angajaţi ai companiei în cauză. Însă de la izbucnirea focarului aproximativ 275 de români, angajați ai abatorului, au fost confirmați pozitiv. Dintre aceștia un român a murit, însă autorităţile au precizat că decesul nu a fost provocat de noul coronavirus. (VEZI ȘI: FOCAR DE COVID-19 LA UN ABATOR DIN GERMANIA! PESTE 200 DE LUCRĂTORI ROMÂNI AU FOST INFECTAȚI)
De asemenea, în acest caz ministerul român a precizat că o echipă formată din reprezentanţi ai autorităţilor de sănătate publică, sanitar-veterinare şi pentru protecţia consumatorului de la nivel de land şi local a inspectat spaţiile companiei de prelucrare a cărnii pentru a verifica modul de aplicare a măsurilor de combatere a răspândirii SARS-CoV-2 în rândul personalului.