Lygia Alexandrescu Nutritionist In timp ce o serie de alimente ajuta la tratarea nervozitatii si anxietatii, produsele dulci si cele pe baza de substante excitante (cofeina, alcool) pot agrava aceste stari. In cazul in care va confruntati cu depresii, probleme de anxietate sau daca aveti atacuri de panica, este bine sa evitati sau sa consumati cu moderatie aceste produse. Iata care este impactul lor asupra organismului: – alcoolul creste hiperactivitatea sistemului nervos, sporind gradul de agitatie, stres si irascibilitate; daca aveti astfel de tulburari dese este indicat sa il evitati; – cofeina actioneaza ca excitant nervos, ducand la agravarea anxietatii; pentru cei cu probleme grave se recomanda reducerea consumului de cafea si bauturi care contin cofeina sau folosirea variantelor decofeinizate ori a ceaiului negru; – zaharul creste nivelul glicemiei, ceea ce induce hiperactivitate si, implicit, tulburari emotionale la persoanele anxioase; de aceea, este bine sa reduceti consumul produselor foarte dulci.