Lygia Alexandrescu Nutritionist Strugurii, consumati in mod deosebit toamna, cand este sezonul lor, contin o serie de vitamine si minerale, esentiale pentru sanatatea organismului, precum potasiu, magneziu, calciu, fier, fosfor sau fructoza. Acestea confera o incredibila capacitate de regenerare a celulelor si a tesuturilor. Pe langa acest efect benefic, strugurii au si alte indicatii terapeutice importante: – sunt purificatori si detoxifianti ai sangelui, stomacului si intestinelor. Chiar si in clinicile in care se practica metode de detoxifiere, cura cu struguri este una dintre etapele procesului de curatire a organismului; – datorita efectului de eliminare a toxinelor, cura cu struguri este foarte eficienta si in tratamentul obezitatii; – antioxidantii pe care ii contin ajuta la dizolvarea colesterolului, avand efect benefic asupra sanatatii inimii si prevenind leziunile aterosclerotice; acestia au rol important si in prevenirea cresterilor tumorale si a infectiilor virale si bacteriene.