Un studiu publicat în revista Foods a descoperit că strugurii pot avea numeroase efecte pozitive asupra sănătății. Strugurii vă pot reduce riscul de apariție a bolii Alzheimer și a bolii hepatice grase – și vă pot adăuga chiar cinci ani în viață.
Studiul a fost efectuat pe șoareci femele care au fost hrăniți cu diete bogate în grăsimi, cu model occidental, jumătate dintre șoareci primind suplimente de struguri. Oamenii de știință au comparat apoi sănătatea creierului, a ficatului și metabolică a celor două grupuri.
Antioxidanții găsiți în struguri pot reduce riscul bolii Alzheimer prin îmbunătățirea funcției neuronilor. Studiul a mai constatat că suplimentele din struguri au prelungit durata de viață a șoarecilor, scrie nypost.com.
De asemenea, s-a descoperit că suplimentele din struguri stimulează metabolismul și reduc riscul de boli hepatice grase. Boala ficatului gras este o problemă de sănătate în creștere în lumea occidentală din cauza consumului alimentar sărac. Poate duce la cancer sau insuficiență hepatică și este adesea legată de boala Alzheimer.
VEZI ȘI: DIETA RAPIDĂ CU STRUGURI. SLĂBEȘTI 3 KILOGRAME ÎN 5 ZILE
Coautorul studiului și decan al Colegiului de Farmaceutică și Științe ale Sănătății de la Universitatea Western New England, Dr. John M. Pezzuto a declarat pentru Sun că strugurii pot schimba expresia genelor și pot adăuga ”o dimensiune complet nouă vechiului dicton Esti ceea ce mananci.”
Sursa foto: Pexels.com