Doi din trei romani sufera de boli cardiovasculare, iar una dintre cauzele majore este alimentatia dezechilibrata. Iata ce alimente dauneaza sanatatii inimii si ce produse te ajuta sa previi afectiunile grave care ti-ar putea curma viata mult prea devreme.
Smantana, untul integral si carnea grasa sunt doar cateva dintre alimentele care iti ataca inima daca le consumi in exces. „Grasimile reprezinta o componenta importanta in dieta noastra (ar trebui sa reprezinte 30% din nutrientii necesari zilnic), insa nu toate au aceeasi calitate. Noile indicatii mentioneaza ca ar trebui sa alegem acele tipuri de grasimi care mentin nivelul colesterolului in limite normale. Cu alte cuvinte, este bine sa consumam grasimi nesaturate, ce se regasesc cu precadere in alimente precum peste, seminte oleaginoase, uleiuri vegetale (de floarea-soarelui, de rapita) si in produse pe baza lor, cum ar fi margarina tartinabila de noua generatie”, spune dr. Ciprian Constantin, membru al Fundatiei Pentru Alimentatie Sanatoasa.