Concurs de gatit in aer liber, castigat cu un platou rece
GRIJULIU. Bucatarii au stat cu ochii pe ceaun, ca sa nu le scape nimic PE CAI MARI. Castigatorul Adrian Pop, mandru de reusita echipei sale GUSTURI. Presedintele juriului, Robert Rainford, adora mancarea romaneasca Nebunie. Lumea s-a calcat in picioare sa guste bucatele, mai putin de 300 de portii fiind la dispozitia publicului Mihai Bacalu Prima editie a competitiei internationale de gatit in aer liber, organizata sambata in comuna clujeana Gilau, in colaborare cu Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor, a fost castigata de o echipa de bucatari de la Restaurantul Amurg din Cluj. Cei premiati cu un cec de 1.000 de euro au castigat cu un platou vanatoresc alternativ, pregatit acasa. Seful echipei este Adrian Pop, un bucatar cu o experienta de 22 de ani, la mai multe restaurante ale fostului Oficiu Judetean de Turism. Pop ne-a declarat ca, dupa o perioada neagra de peste 10 ani, in care orice sofer putea deschide un restaurant fara bucatarie profesionista, lucrurile s-au asezat in domeniu. La concurs au participat peste 30 de maestri bucatari din tara si strainatate, dar si amatori dornici de distractie. Canadianul Robert Rainford, presedintele juriului, ne-a declarat ca a fost incantat de calitatea competitiei. Desi a fost pentru prima oara prezent in estul Europei, Rainford ne-a declarat ca a preparat la el acasa toate specialitatile pe care le-a intalnit la Gilau, inclusiv mamaliguta. Sotia mea este italianca si prin ea am cunoscut chiar si specialitatea mamaliga. Rainford a fost incantat si de tuica, pe care nu s-a sfiit s-o dea pe gat dupa recomandarile bucatarilor. Cei aproximativ 1.000 de clujeni cu greu au apucat sa guste din bucatele alese, potolindu-si pofta cu mici, contra cost.