Componenta mașinii care se strică cel mai ușor pe timp de iarnă. Iată cum trebuie să o verifici și cum să o întreții
Mașina implică multe costuri în plus, pe lângă cele necesare. Se uzează rapid, piesele sunt scumpe, iar întreținerea înseamnă tot atât de multe cheltuieli în plus. Iată, însă, care este componenta cea mai scumpă și care se strică cel mai ușor, atunci când vine frigul.
O mașină reprezintă și o necesitate, dar și multe cheltuieli în plus. În anumite cazuri, mașina se uzează rapid, iar asta înseamnă costuri mari de întreținere, pentru a nu ajunge în astfel de situații, dar și costuri mari de reparare, dacă e cazul. Spre exemplu, în lunile de iarnă, mașina necesită o atenție mai deosebită când vine vorba de întreținere.
De aceea, este bine ca toți șoferii să-și pregătească mașina pentru iarnă, asta pentru a o proteja de deteriorări. Temperaturile extrem de scăzute și condițiile dure înseamnă factori determinanți în ceea ce privește modul în care mașina se poate strica mult mai ușor.
Cu toate acestea, există o anumită componentă a mașinii care se strică mult mai ușor iarna și care trebuie verificată periodic.
Care este una dintre piesele mașinii care se strică cel mai ușor pe timp de iarnă
Unele componente ale mașinii au o durată de utilizare mult mai mică față de celelalte. Cu atât mai mult, cu cât unele nu fac față temperaturilor scăzute, iar din acest motiv piesa trebuie înlocuită cu una nouă. În cazul de față, ne referim la bateria mașinii. Nu de puține ori, dimineața, când trebuie să plece la muncă, cei mai mulți dintre șoferi se confruntă cu dificultăți în pornirea motorului, din cauza temperaturilor scăzute.
De aceea, e bine ca șoferii să verifice dacă bateria este în stare bună de funcționare. Cum? Ei bine, specialiștii recomandă să o verifici cel puțin la fiecare 10.000 de kilometri, pentru a vedea eventualele probleme. Mai mult decât atât, durata de viață utilă a bateriei variază între 3 și 5 ani, ceea ce înseamnă că va trebui să iei în calcul că aceasta trebuie schimbată dacă e necesar. Specialiștii mai spun că întreținerea acesteia, calitatea, vremea la care a fost expusă și tipul de traseu obișnuit al vehiculului vor determina durata acesteia.