Compania din România care oferă până la 185.000 de lei pentru angajații care renunță la locul de muncă

Publicat: 05/10/2024 | 13:46

Ați mai auzit de companii care le oferă angajaților bani grei pentru a renunța la locul de muncă? Ei bine, se întâmplă în România. Una dintre companiile din țară oferă echivalentul a 40 de salarii medii celor care își dau demisia. Totul face parte dintr-un program special. Ce presupune acesta?

Una dintre companiile din România a venit pe piața cu un program ingenios. Se oferă până la 185.000 de lei pentru angajații care renunță la locul de muncă. Ei bine, măsura face parte dintr-un plan pentru a reduce personalul, fără a fi nevoie de disponibilizări forțate.

(CITEȘTE ȘI: CALCUL COMPLET. CÂȚI BANI PRIMEȘTE UN ROMÂN, LA RECALCULARE, DACĂ A MUNCIT 29 DE ANI CU CARTE DE MUNCĂ)

Compania care plătește bani grei pentru demisii

Așa cum spuneam, în România există o companie care plătește bani grei celor care își dau demisia. Este vorba de uzina Dacia, care a inițiat un program prin care angajații sunt răsplătiți cu stimulente financiare substanțiale pentru a opta voluntar pentru renunțarea la locul de muncă.

Pentru cei care sunt gata să își dea demisia, compania oferă sume ce variază de la 22.000, la 185.000 de lei, în funcție de vechimea angajaților. Ei bine, acest program face parte dintr-o strategie de reducere a personalului. Iar scopul este acela de a evita disponibilizărilor forțate.

Programul este gândit în special pentru angajații care se apropie de vârsta de pensionare, însă a generat un interes semnificativ. Inițial, conducerea companiei estima că aproximativ 300 de angajați o să fie interesați de această ofertă, însă, în realitate, numărul celor înscriși în program a fost de două ori mai mare.

În ceea ce privește sumele de bani pe care cei care își dau demisa le pot primi, acestea pot ajunge până la echivalentul a 40 de salarii medii, așa că sumele oferite sunt unele considerabile. Chiar și așa, deși oferta este una atractivă pentru unii, un număr totuși mare de angajați au refuzat stimulentele financiare și au ales să își păstreze locul de muncă.

Nu este pentru prima dată când Dacia apelează la o astfel de strategie. O inițiativă asemănătoare a fost pusă în aplicare și în urmă cu doi ani, iar la acea vreme succesul a fost unul răsunător.

(VEZI ȘI: EMA UTA TRĂIEȘTE PE PICIOR MARE, ÎNSĂ CÂȚI BANI CÂȘTIGĂ DE FAPT DIN MAKE-UP ȘI CINE ESTE PARTENERUL EI DIN UMBRĂ CARE ”TOACĂ” BANII LA POKER)