Comoara culturală din România ridicată de copii și profesori. Proiectul este unic în Europa și se află la 2 ore de București de mers cu mașina

Publicat: 18/05/2024 | 17:10

V-ați gândit vreodată care ar putea fi comoara culturală din România ridicată de copii și profesori? Există un muzeu unic în țara noastră, conceput de elevi, însă sub îndrumarea dascălilor. Este vorba despre un proiect unic în Europa, care poate fi vizitat în cursul săptămânii. Iată unde se află exact această locație, dar și detalii legate de proiectul care îmbogățește moștenirea culturală.

V-ați gândit vreodată că în țara noastră există un muzeu unic în Europa, care a fost ridicat de copii, sub îndrumarea profesorilor? Este vorba despre comoara culturală din România care primește, cu brațele deschise, vizitatorii, în fiecare zi lucrătoare. Muzeul se află în Pucioasa, la două ore de București de mers cu mașina.

Este o spațiu cultural aparte, fiind ridicat de elevi și profesori. Este vorba despre Muzeul Aviatic „Dumitru Dorin Prunariu”, unde se regăsesc peste 300 de machete de aeronave. Sute de elevi au lucrat la realizarea lor, fiind îndrumați de profesorii Nicolae Diaconescu și Dumitru Sandu.

Vezi și GEOAGIU BĂI, STAȚIUNEA DIN ROMÂNIA CARE AR STA PE UN MUNTE DE AUR. LEGENDA, VECHE DE PE VREMEA DACILOR, RĂMÂNE VIE ȘI ÎN 2024

Muzeul Aviatic din Pucioasa, comoara culturală din România ridicată de elevi, sub îndrumarea dascălilor

Totodată, în muzeul din Pucioasa se regăsesc și diplome, trofee și insigne caracteristice aviației. Profesorul Diaconescu Dumitru, unul dintre profesorii care au supravegheat și îndrumat elevii, a avut o pasiune aparte față de acest domeniu. După decesul profesorului, moștenirea dăinuie prin cei doi copii ai săi.

Comoara culturală din România și-a deschis porțile în anul 1977. Inaugurarea a fost cu fast, aflându-se atunci și academicianul Elie Carafoli. Muzeul poate fi vizitat de luni până vineri, între orele 08:00 și 16:00. Muzeul are și o pistă utilizată, uneori, ca heliport. Potrivit site-ului oficial, în incinta Muzeului Aviatic „Dumitru Dorin Prunariu” se află și un magazin de suveniruri. Astfel, cei care doresc să aibă o amintire în ziua în care au vizitat comoara culturală pot achiziționa diverse obiecte cu caracter aviatic.

Cei care vor să viziteze muzeul trebuie să respecte un regulament. Intrarea se va face pentru minimum 5 persoane și maximum 50. De altfel, machetele expuse nu se ating!

Vezi și PASĂREA PHOENIX A ROMÂNIEI! LOCUL DE POVESTE, CUNOSCUT CA FIIND PERLA ȚĂRII, RENAȘTE DIN PROPRIA CENUȘĂ!

Sursă foto: Pixabay