Comisia Europeană a dat ordinul! Intră în vigoare de la 1 august, iar România este direct vizată
Este anunțul momentului! Comisia Europeană a dat ordinul și începând cu luna august România este nevoită să reducă voluntar cu 15% consumul de gaze naturale.
Astfel, începând cu luna august până în luna martie 2023, statele membre UE, printre care și România vor reduce consumul de gaze cu 15%. Iată riscurile la care sunt supuse tările din Uniunea Europeană.
Vezi și: S-A DAT LEGE! E INTERZIS ÎN ROMÂNIA ȘI POȚI AJUNGE LA ÎNCHISOARE DACĂ FACI ASTA
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a vorbit despre riscurile la care sunt supuse statele membre ale UE având în vedere războiul din Ucraina. Aceasta a luat în calcul o viitoare întrerupere completă a aprovizionării cu gaze rusești în întreaga Europă:
„Prețurile energiei sunt foarte volatile pentru moment. Ele depind de evenimentele din Ucraina și de utilizarea energiei, de către Rusia, ca armă împotriva Europei. Nu este deci o surpriză că prețurile au crescut și vor rămâne ridicate.
De aceea trebuie să ne pregătim acum. Pentru că energia economisită vara este energie pe care o putem folosi iarna.
Citește și: ESTE INTERZIS ÎN TOATĂ ROMÂNIA! SE DAU AMENZI USTURĂTOARE DACĂ FACI ASTA
Cu cât economisim mai repede și mai mult, cu atât vom fi mai în siguranță. În acest context, acordul de marți este unul bun, deoarece arată că Europa acționează ca un tot. Iar acest lucru ar trebui să contribuie la stabilizarea piețelor.
Rusia a tăiat de la gaz în mod deliberat, parțial sau complet, douăsprezece state membre. Trebuie deci să ne pregătim pentru o întrerupere ulterioară, chiar completă, a aprovizionării cu gaze rusești”, a spus Președinta Comisiei Europene, pentru Hotnews.
Ursula von der Leyen spune că economisirea apei calde sau coborârea termostatului cu 1 sau 2 grade pot contribui mult. Cel mai mare consumator de gaz este însă industria, astfel că economia trebuie să înceapă de acolo, afirmă șefa Comisiei Europene:
”Gospodăriile și consumatorii care folosesc gaze știu foarte bine ce să facă pentru a economisi. Pot contribui mult economisirea apei calde sau coborârea termostatului cu 1 sau 2 grade. Dar, desigur, industria este un mare consumator de energie.
Citește și: ESTE LEGE! CE AMENDĂ RISCĂ ȘOFERII CARE NU AU ACEST OBIECT ÎN MAȘINĂ
Deci măsurile de economisire trebuie să înceapă de acolo. Le-am făcut statelor membre câteva recomandări pentru atingerea țintei de reducere cu 15% în sectorul industrial, asigurând în același timp buna funcționare a societății și a lanțurilor valorice.
De exemplu, statele membre ar putea institui licitații sau sisteme de licitații pentru a încuraja industria să își reducă consumul de energie”, a mai adăugat aceasta.