Comisarul european pe Agricultura, Daniel Ciolos, apreciaza berea cu ciocolata produsa de studentii de la Agronomie din Cluj.
Ciolos a fost in vizita la Targul Agraria, organizat in Cluj-Napoca, unde a fost imbiat cu un pahar de bere neagra cu ciocolata de catre rectorul Universitatii de Stiinte Agricole, Doru Pamfil. Acesta i-a explicat comisarului european ca in fiecare an o parte dintre studentii din anul terminal isi fac lucrarea de licenta pe bere.
„In anii trecuti au facut bere cu ghimbir, cu zmeura. Sunt amestecuri de bere cu tot felul de fructe. Anul acesta va poftim la un pahar de bere neagra cu cacao”, a spus rectorul. Ciolos a zambit amuzat, s-a uitat atent la sticla de bere marca „Student”, dupa care si-a facut curaj sa bea din ingenioasa combinatie. Daniel Ciolos este absolvent al aceleiasi universitati din Cluj. „La inceputul anilor ’90, cand eram eu student, nu aveam atatea posibilitati. Eu nu am facut berea, numai treceam strada la fabrica de bere, care era vizavi”, a povestit comisarul european. Acesta a degustat si specialitati din branza din Maramures, la targul de produse agricole.