Conform nutritionistilor, rosiile consumate impreuna cu broccoli pot fi foarte eficiente in combaterea cancerului, iar salatele cu spanac si avocado va pot intari semnificativ sistemul imunitar. Andrei Sion Studiile au aratat ca, in combinatiile corecte, unele alimente pot aduce mai multe beneficii daca sunt consumate impreuna decat individual. Motivul este ca vitaminele, mineralele si celelalte substante nutritive functioneaza sinergetic, adica sunt mai eficiente cand sunt combinate. Iata o lista cu alimente care atunci cand sunt consumate impreuna pot ajuta organismul sa lupte mai bine impotriva afectiunilor. Un experiment realizat de cercetatorii americani a dovedit ca rosiile mancate cu broccoli pot fi foarte eficiente in combaterea cancerului. Testele realizate pe soarecii de laborator au aratat ca aceasta combinatie alimentara a dus la reducerea cu 52% a tumorilor cancerigene la prostata. Rezultatul s-a dovedit a fi mult mai bun decat cel obtinut cand alimentele au fost consumate individual. Mai mult, nici medicamentele obisnuite pentru tratarea cancerului nu aduc un asemenea beneficiu. Pentru a va creste imunitatea specialistii va recomanda spanacul consumat impreuna cu avocado. Grasimile sanatoase din avocado ajuta la asimilarea substantelor nutritive din spanac, iar, in acest fel, organismul va absorbi de 15 ori mai mult betacaroten, care va intareste sistemul imunitar. De aceea, pentru a va creste rezistenta in fata bolilor, nu uitati sa adaugati in salate spanac si avocado. Pentru prevenirea afectiunilor cardiace, nutritionistii recomanda pastele cu pui. Pastele, care contin acid folic, vor stimula absorbtia de vitamine B din carnea de pui, substante care protejeaza sistemul cardiovascular. Bolile de inima pot fi combatute si prin combinatia de ceapa si usturoi. Ambele alimente contin substante care previn formarea placilor de grasime care pot astupa arterele. De asemenea, ele sunt mai eficiente cand sunt consumate impreuna.