Chiar daca este una dintre cele mai importante substante din organism, colesterolul este un potential candidat la bolile grave ale inimii. Daca depaseste valorile considerate normale adica 200 mg/dl. Iata cinci dintre cele mai eficiente alimente pentru reglarea concentratiei de colesterol in sange.
Nucile – sunt bogate in acizi grasi polinesaturati si contribuie la mentinerea elasticitatii si sanatatii vaselor de sange, reducand semnificativ nivelul colesterolului.
Galbenusul de ou
Are un continut bogat in lecitina ceea ce impiedica depunerea colesterolului „rau” (LDL) pe vasele de sange si duce la reglarea concentratiei.
Pestele
Specialistii recomanda cel putin doua portii de peste pe zi ca sa mentii colesterolul sub control. Macroul, heringul, tonul si sardinele au cel mai mare continut de acizi omega 3, responsabili de scaderea nivelului colesterolului.
Uleiul de masline
Consuma zilnic cate doua linguri de ulei de masline ca sa iti asiguri aportul de antioxidanti necesari scaderii LDL si mentinerii colesterolului bun HDL.
Painea de secara
Patru felii de paine de secara pe zi te ajuta sa mentii colesterolul din sange la parametri normali.
Pont: Tot pentru eliminarea colesterolului „rau” este bine sa bei cate 10 pahare cu apa pe zi, chiar daca nu ti se face sete.