Colecționara de șervețele
O învățătoare din orașul ialomițean Țăndărei a reușit să transforme banelele șervețele de hârtie în obiecte prețioase. De mai bine de 20 de ani, Laurența Natu colecționează șervețele. Din toate timpurile și colțurile lumii, piesele de colecție sunt păstrate cu grijă în cutii de carton. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă povestea ei mai puțin obișnuită. (NU RATA, AICI: IMAGINI EXCLUSIVE. LUGOJEANUL ARE ÎN GARAJ ZECI DE DACII DIN ANII ’70-’80, OLTCIT-URI ŞI… COLECŢIONARUL DE ”HÂRBURI”)
Pentru învățătoarea Laurența Natu, colecționatul este mai mult de cât o pasiune. Ca orice copil din anii comunismului, a început timid să strângă nasturi, cutii de chibrituri, ambalaje de dulciuri sau chiar monede. Își aduce aminte cu nostalgie de vremurile în care aduna, în cutiile de lemn din camera sa, lucruri care astăzi par atât de banale. „Mereu am considerat faptul că orice lucru, oricât ar fi de mic și de neînsemnat trebuie păstrat. Pot spune că sunt o adevărată colecționară, pentru că de când mă știu adun tot felul de mărunțișuri pe care alții nu le vor. Mie îmi place acest lucru și sunt convinsă că mulți oameni ar fi mai fericiți dacă ar avea această pasiune”, spune învățătoarea Laurența Natu. (CITEȘTE ȘI: POVESTE INCREDIBILĂ. FOSTUL POLIŢIST ŞI-A TRANSFORMAT CASA ÎN MUZEU)
Sanctuarul șervețelelor
Anul acesta se împlinesc aproape 15 ani de când învățătoarea din Țăndărei a intrat în rândurile colecționarilor de șervețele de hârtie. Totul a început în urma unei discuții pe care a avut-o cu o colegă de serviciu, la o masă, într-un restaurant din București. „Colega mi-a mărturisit că ea este colecționară de șervețele. M-am uitat la ea cu neîncredere. Mi-am zis în sinea mea, că de ce ar face asta? Dar, până la urmă, am zis să încerc si eu că nu este nicio problemă”, povestește femeia, pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA.
Așa se face că femeia și-a transformat întreaga sufragerie într-un adevărat sanctuar al șervețelelor. Astfel, locul bibelourilor expuse în vitrine, pe dulapuri și etajere a fost luat de șervețelele de colecție. Fiecare piesă este frumos așezată, după formă, dimensiune și culori. „Am depus mult efort ca să le adun în toți acești ani de când am această pasiune. Pe unele le-am găsit eu, altele mi-au fost aduse de prieteni. Sunt foarte încântată de colecția pe care o am și vreau să o fac din ce în ce mai mare”, spune colecționara de șervețele. (VEZI AICI: ARE O COLECŢIE IMPRESIONANTĂ! I-A FOTOGRAFIAT PE CIOLOŞ ŞI BĂNICĂ JR. ÎN TIMP CE…)
Cutia cu nestemate
Multe dintre piesele colecției de șervețele sunt păstrate cu grijă într-o cutie de carton. O adevărată fantezie a culorilor și formelor invadează sufrageria când Laurența Natu deschide cutia ca să arate șervețelele pe care le-a strâns. Aici, șervețelele sunt așezate în funcție de modelul care este desenat pe ele. Astfel, cutia conține „anotimpurile”, adică șervețele pe care sunt inscripționate imagini cu cele patru anotimpuri, sau „florile și fructele”, adică piese pe care sunt desenate fructe și flori.
În total, colecția Laurenței Natu cuprinde peste 2.000 de șervețele de hârtie. Cele mai prețioase sunt câteva șervețele aduse de prieteni de peste mări și țări. Astfel, Laurența Natu deține șervețele franțuzești, belgiene, nemțești și chiar unele aduse tocmai din îndepărtata Australie. Fiecare dintre aceste piese sunt unicat și au inscripționate pe ele simboluri ale țărilor din care provin. Ca de exemplu cele din Franța pe care este desenat turnul Eiffel sau cele australiene pe care este desenat steagul țării – continent. (CITEȘTE ȘI: LE-A ÎNCHIS ÎNTR-O SERĂ ŞI LE HRĂNEŞTE CU… AM PĂTRUNS ÎN ”MATERNITATEA” DE PLANTE CARNIVORE!)
„Pentru că prietenii mei sunt fascinați de colecția pe care o am, mă ajută mereu să strâng cât mai multe șervețele. Așa că mi-au adus multe din țările pe care ei le-au vizitat. Le-am primit pe toate cu bucurie”, spune colecționara. Mai mult decât atât, Laurența Natu mărturisește și faptul că a reușit să insufle această pasiune și în rândurile elevilor de la școală și este tare mândră că mai ales fetițele colecționează la rândul lor șervețele de hârtie.