Un bărbat a murit, de Înviere, la o biserică din București! Zeci de oameni sunt în stare de șoc
Zeci de oameni au trăit un episod traumatizant, la o biserică din București după ce unui bărbat i s-a făcut rău chiar în timpul slujbei dintr-una dintre cele mai sfinte nopți, cea de Înviere și a murit. La un moment dat, victima s-a prăbușit în mulțimea care venise să asiste la ceremonia religioasă, să ia Lumina Sfântă și paști. Rudele bărbatului nu își explică ce s-a întâmplat, iar în aceste momente se pregătesc de înmormântare.
Momentele dramatice s-au petrecut în curtea bisericii de pe aleea Pârva din București. Un bărbat de 65 de ani a făcut stop cardio-respirator.
Bărbatul din București a murit la Înviere, în ciuda manevrelor de resuscitare
Cei prezenți au sunat imediat la numărul unic de urgență 112. Până la sosirea unui echipaj de Ambulanță, bărbatul a primit asistență medicală din partea a doi pompieri aflați în timpul liber și care participau la slujba religioasă, potrivit observator.tv. În ciuda eforturilor făcute, victima s-a stins în curtea lăcașului de cult.
„Plt.maj. Niță Florin și plt.maj. Nica Florea au efectuat manevrele specifice de resuscitare, până la sosirea echipajelor SMURD. În ciuda efortului depus, bărbatul nu a răspuns manevrelor de resuscitare și a fost declarat decedat”, se arată într-un comunicat al ISU București-Ilfov.
Incident la Constanța, de Înviere
Câteva mii de persoane au asistat, sâmbătă noaptea, la slujba de Înviere susţinută la Catedrala arhiepiscopală din Constanţa. Conform programului, Sfânta Lumină trebuia să le fie adusă credincioşilor din largul Mării Negre, aşa cum spun prelaţii că a ajuns în Dobrogea în urmă cu 2.000 de ani, adusă de Apostolul Andrei. Arhiepiscopul Tomisului ar fi trebuit să ajungă la mal cu o ambarcaţiune, în zona falezei Cazino din municipiu, în jurul orei 23.45, dar, din cauza mării agitate, vasul pe care se afla IPS Teodosie nu a putut ajunge la ţărm în zona stabilită. Din cauza curenţilor puternici, vasul a fost nevoit să acosteze în Portul Tomis, astfel că întreaga ceremonie a fost decalată cu aproximativ jumătate de oră.
Învierea Domnului, cea mai importantă sărbătoare creștină
Învierea Domnului este considerată cea mai importantă sărbătoare din calendarul creștin. În cele trei zile de Paște, familia se unește și este un bun prilej de liniște, să îți faci planuri noi și bucurie. Asta pentru că Iisus Hristos a Înviat, dar și pentru că păcatele noastre au fost iertate și pentru că începem un nou ciclu al vieții. Fiind o zi atât de specială, de-a lungul sutelor de ani s-au strâns tot atâtea obiceiuri de Paște. Multe dintre ele sunt respectate cu sfințenie chiar și în zilele noastre.
În trecut, oul era un simbol păgân ce marca celebrarea Noului An, la echinocțiul de primăvară. În această zi, oamenii își trimiteau ouă viu colorate în semn de afecțiune. În creștinism, oul vopsit sau încondeiat își transferă semnificațiile în domeniul religios, fiind în continuare un simbol al Învierii și rodirii. Ouăle roșii amintesc sacrificiul făcut de Iisus Hristos pentru omenire.
Există mai multe legende legate de obiceiul vopsirii ouălor în cultură românească. Cea mai populară dintre ele spune că Maica Domnului, care venise să-și plângă fiul răstignit, a așezat coșul cu ouă lângă cruce și acestea au fost înroșite de sângele care picură din rănile lui Iisus. Deși înainte nu se acceptă că oule să aibă altă culoare în afară de cea roșie, acum lucrurile s-au mai schimbat, iar mamele și copiii le colorează cu verde, galben sau albastru.