Clienții au crezut că nu văd bine! Câți lei costă un mic în Piața Obor din București
Câți lei costă un mic în Piața Obor din București. În ultima perioadă, cetățenii au resimțit scumpirile la produsele alimentare de pe piață, dar și în rândul serviciilor, fiind nevoiți să scoată din buzunare mai mulți lei. Iar acest lucru se poate observa și la terasele care servesc diferite meniuri simple. Cât a ajuns acum să coste un mic în Piața Obor din București?
Românii nu doar că trec prin cel de-al patrulea val de infectări cu noul coronavirus, însă trec și printr-un val de scumpiri. Atât produsele, cât și serviciile costă mai mult față de doi ani în urmă, lucru care afectează buzunarele românilor. Alimentele s-au scumpit, în medie, cu 2,33%, cele mai mari scumpiri fiind la: ulei (18%), brânză de oaie (6%), pește (5,76%), pâine (4,59%) fasole (4,55%), margarină (4,46%), miere de albine (3,5%), carnea de vită și pui (cu 2-3%). Doar anumite produse au avut un preț ceva mai scăzut: cartofi (31%), fructe proaspete (4,93%), citrice (2,38%).
Cât despre servicii, românii trebuie să scoată mai mulți bani din buzunare, fiind scumpiri de 2,74%.
Câți lei costă un mic în Piața Obor din București
Românii au avut un șoc când au văzut că până și micii din Piața Obor s-au scumpit! Dacă, până recent, un român scotea din buzunar, pentru un mic, suma de 3 lei, acum trebuie să plătească 4 lei! Iar decizia a fost luată la câteva luni de la campania de vaccinare care a avut loc în Piața Obor din București. Și chiar și în condițiile în care prețul unui mic s-a scumpit cu un leu, zeci de oameni așteptau în jurul prânzului, pe 1 septembrie, să se înfrupte din delicatesa rumenită pe grătar.
Clienții au fost înștiințați de scumpirea cu un leu chiar de comercianți. Pe un afiș, la intrare, scrie: „Datorită scumpirilor din ultima vreme, ne vedem obligați ca de la 1 septembrie să ridicăm prețul micului la 4 ron. Mulțumim de înțelegere, să auzim de bine”.
„Nu mă deranjează, pentru că s-au scumpit prețurile în toată România și asta este. Am mâncat aici, am plătit 32 de lei”, spune un cetățean, arată stirileprotv.ro.
„Să ne gândim la gaze și la energie. Alea ne pun capac, dar micul – omul tot mănâncă. 1 leu, dar celelalte? S-a scumpit din cauza lor: benzină gaze, electricitate”, spune o femeie.
Campania de vaccinare din Piața Obor a fost un real succes
1.436 de oameni s-au imunizat împotriva noului coronavirus, în luna iunie, la centrul mobil de vaccinare de la Obor.
Centrul de vaccinare de la Obor s-a deschis pe 11 iunie. Românii s-au imunizat vinerea şi sâmbăta între orele 8,00 – 20,00, iar duminică între ora 8,00 şi 18,00. Serurile Pfizer BioNTech şi Johnson&Johnson au fost cele puse la dispoziția cetățenilor pentru vaccinarea anti-COVID.
Terasa de la Obor a oferit pentru fiecare persoană care s-a vaccinat weekend-ul trecut în centrul mobil un voucher valabil până pe 15 iunie pentru o porţie de mici, pâine şi apă plată. Piața Obor este renumită pentru micii care se vând acolo, cu pâine și muștar, iar vaccinarea cetățenilor a fost un real succes.
Sursă foto: Facebook