Ciorba de miel, dreasa cu smantana si galbenus de ou

De: Cancan
Publicat: 29/03/2010 | 00:00

Daca ai invitati la masa de Paste si vrei sa fii o gazda buna, intampina-i, pe langa traditionala friptura, cu o ciorba delicioasa de miel. Ce-ti trebuie pentru a da savoare acestui preparat culinar? – Capul, oasele pulpelor, pieptul, gatul de miel; – 250 de grame de zarzavat de ciorba (patrunjel, morcov si telina) – tarhon, leustean; – o ceapa; – 500 mililitri de bors; – o lingura de orez; – 100 de mililitri de smantana; – un galbenus de ou; – doua linguri de ulei; – sare. Cum o prepari? Pentru ca gustul de miel sa se raspandeasca, iar ciorba sa iasa mai gustoasa, trebuie sa tii carnea si partile osoase in apa rece cam 20 de minute. Intre timp toci ceapa si o pui la calit in ulei, adaugi zarzavatul tocat cubulete mici si, dupa doua minute, oasele si carnea de miel impreuna cu apa in care au stat. Tot acum presari si o lingurita de sare. Timp de o ora trebuie sa fierbi ciorba la foc mic, cu oala acoperita, apoi adaugi orezul si, dupa inca 15 minute, o jumatate de litru de bors. Las-o sa dea in cateva clocote, apoi gust-o si, daca ti se pare ca este suficient de sarata, adauga smantana batuta cu un galbenus de ou si verdeata tocata – tarhon si leustean. Stinge focul si acopera oala cu un capac! Pofta buna!