Rochia de mireasă este unul dintre cele mai importante elemente la care trebuie să se gândească viitoarea doamnă înainte de marele moment. O întreagă tradiție s-a conturat în jurul ideii de cine ar trebui să se ocupe de cumpărarea sa
Potrivit tradiției românești, familia mirelui este cea care trebuie să se ocupe de majoritatea plăților necesare pentru organizarea nunții. Printre acestea, se numără și cumpărarea rochiei de mireasă. În funcție de zona în care se desfășoară ceremonia, obiceiurile pot să difere.
În prezent, datinile încep să se piardă, iar tinerii nu mai țin cont de modul în care s-ar desfășura nunta tradițională. Nici pregătirile preliminare nu sunt respectate. Acum se obișnuiește ca mireasa să meargă împreună cu domnișoarele de onoare sau rudele sale pentru a alege rochia, pe care tot ea o plătește. (CITEȘTE ȘI: Dieta-minune a Andrei Măruță | Cum a slăbit vedeta Pro TV 7 kilograme în 2 săptămâni)
Conform unei credințe populare, ginere nu ar trebui să-și vadă viitoarea soție în rochia de mireasă. Astfel, tânăra ar trebui să fie cea care merge să-și aleagă rochia, sau mama sa. Ideal ar fi ca soacra mare să o însoțească, pentru a putea plăti rochia, după cum spune tradiția.
Ca urmare, tot mirele ar trebui să plătească pentru rochia de mireasă, dacă mama sa nu este dispusă. Chiar dacă el nu merge propriu-zis să aleagă rochia, el ar trebui să fie responsabil de plata pentru aceasta.
Superstiția conform căreia mirele nu ar trebui să își vadă aleasa în rochie de mireasă nu a fost explicată niciodată suficient, dar există câteva motive pentru care se ține cont de obicei. Cel mai logic dintre ele ar fi că mirele trebuie să fie emoționat de felul în care arată iubita sa, în momentul în care o vede în rochia albă. Astfel, rochia ar trebui să rămână o surpriză. (CITEȘTE ȘI: Mesajul ireal primit de o femeie care şi-a parcat maşina pe trotuar! Cum a reacționat după ce a găsit acest bilet: „Mai bine îmi dădeai o cheie”)