Cine sunt mega-miliardarii care au făcut cel mai tare botez din România. Aranjamente florale de peste 50.000 € și caviar + vinuri de zeci de mii, pentru 12 persoane
Tânărul milionar Max Crăciun și soția lui, Maria, fiica mega-bogătașilor din Mexic, și-au botezat cea de-a doua fetiță. Bunul gust, eleganța și rafinamentul au fost principalele elemente care pot descrie importantul eveniment din viața lor. Unul dintre cele mai bune restaurante de fine dining din București, Le Bistrot Francais, a fost decorat cu aranjamente florale de zeci de mii de euro, iar invitații s-au delectat cu cele mai scumpe și mai fine băuturi, dar și cu cele mai alese preparate. CANCAN.RO are toate detaliile mega-evenimentului!
Unul dintre cele mai bine „cotate” cupluri din „lumea bună” a Capitalei a organizat un eveniment care emană rafinament și bun gust! Max Crăciun, unicul fiu al afaceristului Nicu Crăciun, și soția lui, Maria, și-au botezat cea de-a doua fiică, într-un cadru de poveste.
„Pink & purple” a fost tematica aleasă pentru botezul micuței Masha, exact ca și în cazul primei fetițe, Sasha! Întreaga locație a fost decorată cu aranjamente florale în valoare de peste 50.000 de euro.
Mixul de trandafiri roz, roșii și albi a încadrat perfect atât mesele invitaților, cât și candy bar-ul special amenajat. Baloanele colorate de diferite mărimi și forme au dat și ele un plus de frumusețe locației. Atenție, evenimentul a fost atât de exclusivist încât la masă au avut loc doar 12 scaune!
(VEZI ȘI: MARIA ȘI MAX, ÎNCĂ O PETRECERE RAFINATĂ, LA CEL MAI LUXOS RESTAURANT DIN BUCUREȘTI)
Evenimentul a avut loc într-unul dintre cele mai elegante restaurante din București
Salonul privat al restaurantului „Le Bistrot Francais” a fost ales pentru acest eveniment important din viața lui Max Crăciun și a soției sale. Locația este considerată unul dintre cele mai bune restaurante de fine dining din Capitală și este situată pe Strada Nicolae Golescu, într-o clădire istorică, în fosta reședință a arhitectului Albert Galleron, cel care a proiectat Atheneul Român.
De la jumătatea lui 2017, „Le Bistrot Francais” a devenit primul restaurant din România prezent în rețeaua Relais & Chateaux, unul dintre cele mai importante grupuri internaționale de hoteluri și restaurante.
Muzica live, de calitate, acompaniată de sunetul elegant și melodios al pianului August Förster, una dintre piesele de rezistență ale locației, au dat o notă și mai elegantă evenimentului.
În ceea ce privește meniul, preparatele realizate de Chef Patricio Massimino s-au ridicat la nivelul așteptărilor!
Aperitivul a fost un ”amouse-bouche”, care s-ar traduce prin ”încântarea gurii”. Este de mici dimensiuni, astfel încât să se poată servi dintr-o singură înghițitură, un bun prilej pentru ca chef-ul să își exprime măiestria. Conținutul poate varia și depinde de la chef la chef.
Masa a continuat cu caviar Oscietra, care este unul dintre cele mai rare sortimente de caviar din lume, plus orez cu trufe albe. Dar asta nu este tot. Meniul conține și file de vită japoneză ”Wagyu”. Acest tip de vită este foarte scump, pentru că animalele sunt crescute cu mare atenție la alimentație și la modul de trai. Astfel, carnea lor este de cea mai bună calitate.
Desertul a constat într-o ”brioșă pierdută”, cu înghețată de vanilie.
(CITEȘTE ȘI: SĂRBĂTOARE DE LUX PENTRU FIICA BOGĂTAȘILOR MEXICANI ȘI „ȘEFUL MORȚILOR”)
Băuturile rafinate au completat meniul fine dining
O adevărată lovitură au fost băuturile din meniu! Rafinata familie a ales șampanie Krug Cuvee Edition 166 Magnum, care costă 1.900 de lei sticla.
Pentru cei care au dorit să bea vin roșu, alegerea a fost Chateau Margaux 2010 Double-Magnum. Acest vin costă în jur de 7.500 de lei. Atenție!, o singură sticlă.
Vinul alb a fost și el unul de foarte bună calitate: magnificul sortiment Chateau d’Yquem 2005, al cărui cost ajunge la 1.400 de lei sticla.
Atât Chateau Margaux 2010 Double-Magnum, cât și Chateau d’Yquem 2005 au un rating de 98 de puncte, respectiv 97 de puncte din 100, făcându-le astfel unele dintre cele mai apreciate vinuri din lume, în clasamentul TWA.
Potrivit lui Robert Parker, cel mai renumit critic de vin și editor al publicației „The Wine Advocate”, dacă un vin se încadrează între 96 și 100 puncte rating, reprezintă un vin extraordinar, cu caracter profund si complex, ce afișează toate atributele pe care le aștepți de la un vin clasic.
(NU RATA: IMAGINI ÎN PREMIERĂ DE LA SUPER-NUNTA DE PE PLAJA DIN CANCUN)
Candy bar-ul a fost realizat din ciocolată de avangardă
Macarons, cupcakes, mousse de ciocolată, praline și, evident, tortul cu două etaje au fost preparatele dulci care au atras invitații, mai ales pe cei mici. Așezat minuțios, înconjurat de un aranjament din trandafiri roz, candy bar-ul în nuanțe de alb și roz a fost o adevărată încântare atât pentru ochi, cât și pentru papilele gustative.
La fel ca în cazul preparatelor servite, cât și al băuturilor alcoolice, și dulciurile au fost realizate la cele mai înalte standarde. Max Crăciun și soția sa, Maria, au apelat la serviciile unei cofetării cu istoric de câțiva ani, care realizează prăjituri din ciocolată de avangardă, cu personalitate puternică și caracteristici aparte și care reușește să aducă în actualitate vechi rețete românești.
Ce business-uri are tatăl lui Max Crăciun
Max Crăciun este unicul fiu al lui Nicu Crăciun, proprietarul Cimitirului Municipal din Constanţa. Cimitirul din Constanţa este cea mai de succes afacere a lui Nicu Crăciun, cea care i-a construit averea de mai multe milioane de euro. Firma patronată de Nicu Crăciun oferă toate serviciile necesare unei înmormântări. În afară de această afacere, Nicu Crăciun mai are investiţii în imobiliare, în urmă cu peste un an Observator de Constanţa scriind despre un bloc pe care o societate deţinută de Nicu Crăciun în parteneriat cu un alt om de afaceri au început să îl construiască în Constanţa.
Max Crăciun a studiat în Elveţia, absolvind o şcoală de business din Lausanne.
Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.
Sursă foto: Instagram.com
This browser does not support the video element.