Cine sunt fondatorii Google. Cum a început povestea companiei de miliarde de dolari

De: Cancan
Publicat: 05/07/2017 | 17:00

Ei au lucrat ulterior la o disertaţie pe tema proprietăţilor matematice ale internetului. Proiectul, numit iniţial BackRub, urma să dezvolte algoritmul PageRank, care a stat la baza creării Google.

Sergey Mikhaylovich Brin s-a născut pe 21 august 1973 la Moscova. Părinţii săi, evrei din Rusia, au absolvit amândoi Universitatea de Stat din Moscova. În mai 1979, familia lui Brin a fost nevoită să emigreze în Statele Unite, ca urmare a politicilor comuniste ale vremii. Tatăl lui Sergey  a devenit profesor de matematică la Universitatea din Maryland, în timp ce mama sa a ajuns cercetător la NASA. (CITEŞTE ŞI: Acest judecător le-a cerut celor de la Google să coopereze cu agenţii FBI într-un proces. Iată motivul)

Sergey Brin a absolvit facultatea de matematică şi calculatoare la Universitatea din Maryland. După licenţă, a ajuns la Universitatea Stanford, unde s-a întâlnit cu Larry Page, cu care s-a împrietenit mai târziu. Împreună au cumpărat calculatoare ieftine şi au hotărât să creeze un nou motor de căutare. Programul a devenit celebru şi au suspendat doctoratul pentru a fonda Google într-un garaj închiriat.

La rândul său, Larry Page s-a născut în 26 martie 1973 în East Lansing, Michigan. Deşi mama lui este evreică, Page nu este adeptul niciunei religii. Tatăl său, Carl Victor Page şi-a luat doctoratul în computere la Universitatea din Michigan, în 1965. A devenit ulterior profesor de ştiinţa calculatoarelor la Universitatea de Stat din Michigan. Mama lui Page, Gloria, a lucrat şi ea la aceeaşi universitate, ca instructor în programarea computerelor. Prin urmare, Page a crescut din fragedă pruncie într-o lume a calculatoarelor. Până să îmbrăţişeze o carieră legată de profesiile părinţilor săi, Carl a studiat muzica şi a cântat la saxofon.

Marele gigant Google a demarat în 1996 ca proiect de cercetare al lui Larry Page şi Sergey Brin. Iniţial, trebuia să se numească Googol, ceea ce înseamnă numărul format dintr-un 1 urmat de 100 de zerouri, tocmai pentru a sugera imensitatea internetului. (VEZI AICI: SIE recrutează spioni pe Facebook şi Google! „Sunt foarte mulţi interesaţi”)