Gigi Becali a sunat o jurnalista de la RTV si i-a povestit cum suporta regimul de detentie si cum s-a schimbat viata lui.
Latifundiarul din Pipera a sunat-o pe jurnalista Lidia Mitchievici, careia i-a marturisit ca a fost profund impresionat de situatia unui detinut care vorbea cu mama lui la telefon.
Discutia dintre barbat si cea care i-a dat viata l-a facut pe Becali sa planga.
„Uite, când am plâns eu prima oară la Jilava… Era un băiat aici, vorbea la telefon unde vorbesc eu, lângă celula mea. Eu ascultam ce vorbeşte el. El vorbea cu maică-sa şi începe să plângă. Şi am început şi eu să plâng, dar am plâns pentru el. Pentru mine nu plâng niciodată. Eu sufăr cu tărie, cu bărbăţie. Nu plâng niciodată de suferinţa mea. Când ţi-e frică înseamnă că-l asculţi pe diavol. Când te lupţi ca un războinic, îl învingi pe diavol”, a spus Gigi Becali.
In 23 iulie, Gigi Becali a mai transmis prin intermediul avocatului sau un mesaj pentru public. „Am spus binecuvântată fii închisoare pentru că aici am citit trei cărţi care mi-au salvat sufletul din care două sunt ‘Pelerinul Rus’ şi ‘Filocalia vol.1’ A treia este o carte care m-a învăţat cu adevărat Sfintele Taine ale Ortodoxiei. Aceste cărţi îmi pot salva sufletul care era plin de ruginea păcatelor. Mântuirea vine prin expresia ‘de câte ori am vorbit bine am făcut lucrare de argint, dar de câte ori am tăcut am făcut lucru de aur curat’ „, se arată în mesajul lui Gig Becali.
În 20 mai, Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale (MApN). Alături de acesta au primit pedepse de câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină.
Aceştia au fost încarceraţi în 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar în 10 iunie au fost transferaţi la Penitenciarul Jilava.
În 4 iunie, Gigi Becali a fost condamnat tot la trei ani de închisoare cu executare în dosarul „Valiza”, pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, decizia dispusă de Completul de cinci judecători al instanţei supreme fiind definitivă, scrie RTV.net.
L.C