Cine este Mălina, tânăra cu chip angelic din MAI? Are doar 23 de ani şi a înduioşat internetul cu povestea ei

Publicat: 02/03/2024 | 13:20

Ea este cea mai frumoasă angajată a MAI. Mălina are doar 23 de ani și a impresionat toți românii cu povestea ei. Este șefă de promoție și va avea un rol foarte important în MAI.

Andreea-Mălina a obținut locul întâi la Academia Forțelor Aeriene, specializarea pilot de aeronave – elicoptere. Va fi pilotul care va conduce elicoptere SMURD. Cu 80 de ani în urmă, o altă româncă pilot salva vieți în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

„Tânără, deșteaptă, ambițioasă, curajoasă și frumoasă. Ea este șefa de promoție a Academiei Forțelor Aeriene – locurile destinate Ministerului Afacerilor Interne, piloți elicoptere. Nume: Andreea – Mălina; Specialitatea militară: pilot pe aeronave- elicopter; Vârsta: 21 de ani; Media de absolvire: 9.48.

Locul nașterii: Brăila; Locul de muncă: pilot elicopter SMURD- punctul aeromedical din Galați. Bine ai venit, Andreea! La cât mai multe vieți salvate! CER SENIN SĂ AI MEREU ÎN VIAȚA ȘI ÎN CARIERA TA! O zi frumoasă tuturor!”, se precizează în comunicatul MAI, alături de o fotografie Mălinei, originară din Brăila.

Citește și: ACEST AMERICAN S-A MUTAT ÎN BRAȘOV ȘI E UIMIT DE CÂȚI EURO PLĂTEȘTE LUNAR PE CHIRIE: „ACEST PREȚ E INEXISTENT ÎN VREMURILE DE ASTĂZI”

Mălina este pe urmele unei alte românce celebre. Cine a fost Smaranda Brăescu

Smaranda Brăescu a devenit prima femeie din Europa care a obținut licența de pilot în SUA și prima femeie pilot din România. La vârsta de 14 ani, în 1912, ea a fost martora primului său zbor, care a avut loc în timpul unui raid aerian în Bârlad. După absolvirea liceului, Smaranda a devenit profesoară într-un oraș cu o școală militară de aviație. Acest lucru a alimentat pasiunea ei pentru zbor.

În octombrie 1932, a obținut licența de pilot în SUA. S-a întors în România pentru a începe o carieră în domeniul aviației. Deși a devenit celebră pentru realizările sale, autoritățile române nu i-au oferit sprijin financiar pentru a-și cumpăra un avion. Cu toate acestea, printr-o campanie de strângere de fonduri, a reușit să cumpere un avion și să se antreneze în Marea Britanie. Ulterior, Smaranda a zburat pe distanțe lungi peste apă și munți și a efectuat zboruri fără oprire, inclusiv peste Marea Mediterană.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, s-a concentrat pe ajutorul trupelor armatei române și a militat pentru crearea unei divizii de parașutiști în armată. De asemenea, a fost voluntară pentru trupele de aviație sanitară, transportând răniți de război către spitalele de campanie de pe frontul de Est.

Citește și: ANUNȚUL MATRIMONIAL AL UNUI PROFESOR DIN VASLUI A DEVENIT VIRAL: „DORESC O TÂNĂRĂ CU..”