Emag este una dintre cele mai mari companii de vânzări online din România. Succesul uriaș se datorează în mare parte măiestriei cu care Iulian Stanciu conduce compania de mai bine de zece ani. Astfel, în ciuda faptului că are doar 48 de ani, el a devenit unul dintre cei mai bogați oameni din România, având o avere de sute de milioane de euro.
În domeniul vânzărilor online din țara noastră, bătălia se dă între mai multe companii, printre care se numără și Emag. În ultimii ani, compania s-a regăsit mai tot timpul printre liderii pieței, reușind de multe ori să-și devanseze competitorii.
În anul 2001, Radu Apostolescu, Dan Teodosescu și Bogdan Vlad au înființat compania Emag, care la început era doar un magazin online de sisteme de calcul. Pe parcursul anilor, compania și-a dezvoltat foarte mult portofoliul, devenind unul dintre jucătorii importanți de pe piața vânzărilor online din țara noastră.
În 2009, Asesoft Distribution a cumpărat 51 % din acțiunile Emag, iar de atunci, Iulian Stanciu a devenit directorul general al companiei. Înzestrat cu un fler antreprenorial de invidiat, el a reușit să ducă Emag la un alt nivel. Totodată, pe parcursul anilor, Iulian Stanciu a strâns o avere impresionantă, intrând în topul bogaților din România. Mai exact, potrivit Forbes, directorul Emag este al patrulea cel mai bogat român din domeniul tehnologiei. Averea lui este estimată la 410 milioane de euro.
În ciuda faptului că a atins cele mai înalte culmi în domeniul afacerilor, Iulian Stanciu nu s-a bazat în totalitate pe studiile sale. În cadrul unui interviu acordat în urmă cu doi ani, el a vorbit cu sinceritate despre parcursul său profesional, dar și despre sistemul educațional din România. Cu acest prilej, directorul Emag a dezvăluit că a renunțat la facultate în anul 4, însă nu a regretat deloc acest lucru. În plus, el a făcut o analiză dură a sistemului de învățământ românesc, care are mari lacune, mai ales în mediul rural.
„La oraș mai există o educație, fie că se face la școală sau cu pregătiri în paralel, pentru că părinții sunt conștienți de nevoia copiilor de a avea o educație și investesc în asta (…).
Lucrul ăsta nu se întâmplă la țară, la țară este un dezastru. 30% dintre cei care intră în clasa întâi abandonează până la clasa a opta, iar din cei care ajung la clasa a 8-a, doar 70 % iau examenul și merg la liceu. Asta înseamnă că mai mult de jumătate dintre copiii de la țară sunt analfabeți funcționali”, a declarat Iulian Stanciu.