Cine este, de fapt, Ionuț Doldurea, patronul stației GPL din Crevedia. Declarațiile halucinante făcute de tatăl său, primar în Caracal
Cercetările contiună în cazul exploziei stației GPL din localitatea Crevedia, județul Dâmbovița. Ies la iveală noi informații, contracte de sute de mii de euro ale unei firme prospere, legături cu industria carburanților și conexiuni comericale la cel mai înalt nivel. Cine este, de fapt, Ionuț Doldurea, patronul firmei unde a avut loc explozia.
Ionuț Doldurea este fiul primarului din Caracal, Ion Doldurea. Depozitul GPL din Crevedia, deținut de firma SC Flagas SRL, companie ce a înregistrat o cifră de afaceri uriașă, cel puțin în ultimii ani, de la 1,2 milioane la 593 de milioane de lei și un profit net de 32 de milioane de lei înregistrat anul trecut, în 2022. Totodată, firma deținută de Ionuț Doldurea ar fi încheiat mai multe contracte cu primăria din Crevedia, în perioada 2021 – 2022, pentru vânzarea de GPL.
Cine este, de fapt, Ionuț Doldurea, patronul stației GPL din Crevedia
Fiul primarului PSD din Caracal a devenit acționat majoritar și administrator al firmei SC Flagas SRL după ce, în urmă cu 5 ani, Ion Doldurea a ieșit din această afacere
În momentul exploziei, Ion Doldurea se afla plecat în străinătate. Întrebat dacă știe ceva despre victimele de la stația GPL, primarul PSD a spus că: ”Ştiu. Este vorba despre o persoană. Ceilalți, pompierii, este problema lor”.
Totodată, acesta a declarat că locul exploziei ar fi fost, de fapt, o simplă parcare, nici de cum un depozit GPL. Ion Doldurea ar fi înființat mai multe firme, inclusiv din domeniu carburanților, pe care le-ar fi trecut pe numele fiilor săi.
„Fiul meu nu este asociat cu niciun Cristi Borcea. N-a fost niciodată asociat cu el. Are un asociat pe nume Cosmin Stângă. Sunt doi tineri care lucrează pe cont propriu de 15-20 de ani. Eu sunt ieșit din această afacere cu gazul de vreo cinci-șase ani. Acolo nu era depozit cum tot aud la televizor. Sunt aberații. Era locul în care mașinile se parcau. Mașinile trebuiau să plece dimineața la distribuție. Așa se face la orice firmă. Poate că totul a pornit de la o mașină care a sosit în curte, i s-o fi rupt vreo supapă, s-a umplut de fum și a fost incendiu. De aici, probabil, a izbucnit dezastrul.
Nu erau cisterne îngropate. Sunt cisterne obișnuite, care merg pe stradă. Nu se pune problema de altceva. Cisterne care transportă gaz. Nu era niciun depozit, nu era nimic. A fost unu din ăsta de distribuție, dar nu mai funcționa de câțiva ani. Acum era punctul în care opreau șoferii să doarmă, mai opreau mașinile pentru a nu sta în stradă. Când soseau, parcau acolo și plecau după ce făceau distribuția. Nu era un depozit. Era ca un loc de parcare”, a spus Ion Doldurea, primarul din Caracal, potrivit Dcnews.ro
Este nevoie de sânge pentru victimele exploziei de la Crevedia
Potrivit Ministerului Sănătății, în spitalele din București au fost internate 57 de victime ale exploziei, 10 dintre ele fiind în stare gravă intubate. 39 de pompieri, doi polițiști și doi jandarmi au fost prinși în explozia de la Crevedia.
APEL CĂTRE DONATORI! Este nevoie de sânge pentru victimele de la Crevedia! Cei care pot și vor să ajute sunt așteptați la Centrul de Transfuzie București de la 7:00 la 15:00. Personalul medical face apel către donatori să vină în cursul dimineții din cauza caniculei. Aceștia trebuie să aibă peste 18 ani, peste 50 de kg și să nu se confrunte cu probleme de sănătate.