chiar înainte de verdict, casele greilor din fotbalul românesc au fost păzite non-stop de jandarmi!
Se pare ca Gigi Becali a parasit casa din Pipera in cursul acestei dimineti si s-a mutat la palat. De altfel, barul din Pipera in care marea familie Becali se aduna altadata si transa probleme importante, este, in mod ciudat, inchis.
Nici macar biserica unde acestia s-au rugat la o minune inainte de Paste nu este deschisa. Singurii care au ramas pe baricade sunt paznicii oamenilor de afaceri, cei care se agita inca de dimineata in curtea vilelor impozante din Pipera.
De altfel, Gigi Becali a incercat sa fuga din tara, ieri seara, dar a fost oprit de politisti chiar la aeroport. El a declarat jurnalistilor ca nu vroia sa fuga, ci doar sa mearga la mormantul Sfant sa se roage. „Asta nu e o tara a lui Hristos! Eu cand am o sentinta, ma duc sa ma rog la mormantul sfant. Acolo e rugaciunea mea, in Israel! Au venit vreo sapte politisti la aeroport. Care era problema? Mi-am sunat avocatul si mi-a spus ca trebuia sa primesc doua citatii. Nu am primit nimic. (…) Nu aveam nicio interdictie de a parasi tara”, a spus Becali.
Finantatorului Stelei i-a fost deschis un nou dosar penal, de inselaciune si delapidare, la Avicola Iasi. El nu putea parasi tara, deoarece avea interdictie in acest dosar. De asemenea, astazi urmeaza sa se dea verdictul in dosarul schimbului de terenuri cu MApN.
Inalta Curte de Casatie si Justitie decide, astazi, daca „greii” fotbalului romanesc merg sau nu la inchisoare. In fata judecatorilul se vor prezenta opt oameni de fotbal: Gica Popescu, Jean Padureanu, George Copos, Mihai Stoica, Cristi Borcea, Ioan Becali, Victor Becali si Gheorghe Netoiu. Decizia judecatorilor a ramas in pronuntare, dar ei vor emite sentinta definitiva. Tribunalul Bucuresti i-a achitat pe greii din fotbal pe data de 3 aprilie 2013, dar decizia a fost contestata de procurorii DNA la Curtea de Apel Bucuresti, care, in 12 noiembrie 2012, i-a condamnat pe toti cei opt oameni de fotbal la pedepse cu inchisoarea, cu suspendare sau cu executare. Pedepsele au fost atunci cuprinse intre trei si sapte ani de inchisoare, insumand 40 de ani de puscarie.
(Mariana Apostol)